YKS, KPSS, TYT ve ALES sınavları ertelendi mi? ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığından Açıklama

YKS, KPSS, TYT ve ALES sınavları ertelendi mi? ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığından Açıklama

Özellikle bu yıl üniversite sınavına girecek olan gençlerin, "YKS ertelenecek mi?" diye sorgulamaya başladığı görüldü. Üniversite hayaliyle çalışmalarına devam eden gençler, "YKS ertelendi mi?", "YKS 2023 başvuru ertelendi mi?" gibi soruları gündeme getirdi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından, önce deprem bölgesinde ve ardından tüm Türkiye'de okullar geçici olarak kapatılmıştı. Üniversiteler de uzaktan eğitime geçirilerek afetzedelerin sıkıntı yaşamaması amaçlanmıştı. Bu gelişmeler, yaklaşık 15 milyon insanımızın etkilendiği depremlerin ardından gerçekleşmişti. Ancak bu olaylar sonrasında, farklı konularda meraklar da artmaya başladı.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Kurumu (ÖSYM), yakın zaman önce 2023 yılının sınav takvimini kamuoyu ile paylaştı. Bu takvimde, ALES 1-2-3, YKS ve KPSS sınavlarının tarihleri de belirlendi. Bu yıl yapılacak olan seçimler de göz önünde bulundurularak, 2023 YKS tarihi 17-18 Haziran 2023 olarak belirlendi. İlk oturum olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), 17 Haziran 2023 Cumartesi günü, ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ise 18 Haziran 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek. Bu bilgiler ışığında, bu yıl üniversiteye giriş yapmak isteyen öğrencilerin sınav takvimine uygun şekilde hazırlanmaları gerektiği önemle vurgulanıyor.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonrasında, YKS sınavının ertelenip ertelenmeyeceği en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Depremin neden olduğu hasarın büyüklüğü nedeniyle, bu konuda henüz kesin bir açıklama yapılmadı. Öğrenciler, evlerinden zorunlu olarak ayrılmış olmaları ve birçok üniversite adayının enkaz altında hayatını kaybetmesi nedeniyle, konunun aydınlatılmasını bekliyor.

Depremlerin ardından okulların tatil edilmesi, sınav döneminde olan öğrencilerin zorluk çekmesine neden oldu. Konu hakkında açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "LGS'ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS'ye girecek öğrenciler 

YKS Sınavı Ertelenecek Mi?

2023 YKS sınavı 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek. İlk oturum olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 17 Haziran Cumartesi günü yapılacak ve ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ise 18 Haziran Pazar günü düzenlenecek. Bu nedenle, üniversiteye giriş yapmak isteyen öğrencilerin sınav takvimine göre hazırlanmaları önemle vurgulanıyor.

Kahramanmaraş'taki depremlerin neden olduğu hasarın büyüklüğü nedeniyle, YKS sınavının ertelenip ertelenmeyeceği henüz kesin olarak açıklanmadı. Öğrenciler, evlerinden zorunlu olarak ayrılmaları ve birçok üniversite adayının enkaz altında hayatını kaybetmesi nedeniyle, konunun aydınlatılmasını bekliyor.

YKS ve LGS 2. Dönem Konularından Muaf

Depremlerin ardından okulların tatil edilmesi, sınav döneminde olan öğrencilerin zorluk çekmesine neden oldu. Bu konuda açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "LGS'ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS'ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacak" açıklamasında bulundu. Bu açıklama, öğrencilerin rahat bir nefes almasını sağladı.

2023 YKS sınav tarihinin açıklanması, üniversiteye giriş yapmak isteyen gençlerin planlamalarını yapmalarına yardımcı oldu. Ancak depremin neden olduğu hasarın etkileri nedeniyle, YKS sınavının ertelenip ertelenmeyeceği konusunda henüz kesin bir açıklama yapılmadı. Öğrenciler ve veliler, gelişmeleri yakından takip ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.