Evde Doğal ve Etkili Dudak Peelingi Nasıl Yapılır?

Evde Doğal ve Etkili Dudak Peelingi Nasıl Yapılır?

Dudak ovma, nemlendirici bir macun yapmak için şeker ve yağı bir araya getirmek veya naneli bir dudak ovma yapmak için hint yağı ve nane özü ve su kullanmak gibi çeşitli şekillerde olabilir.

En popüler versiyonlardan biri, toz şekerin birkaç damla hindistancevizi yağı ve jojoba yağı ile birleştirilmesini gerektiren şeker peelingidir.

Ovalamak için kullanabileceğiniz üç farklı yağ türü vardır, ancak jojoba ve hindistancevizi harika seçeneklerdir çünkü dudaklarınızdaki fazla cilt hücrelerini temizlemeye yardımcı olurlar. Her ikisi de dudaklarınızı nemli ve sağlıklı tutan esansiyel yağ asitleri içerir. Hindistan cevizi yağı ve jojoba yağının her ikisini de marketlerde veya sağlıklı gıda mağazalarında bulmak kolaydır.

Zeytin veya tatlı badem gibi başka bir yağ türü de kullanabilirsiniz, ancak bunlar hindistancevizi ve jojobadan daha kalın olma eğilimindedir ve daha katran benzeri bir dokuya neden olabilir. Bu, uygularken karışımın dudaklarınıza yapışmasını sağlamakta zorlanacağınız anlamına gelir. Ancak yine de dilerseniz onları biraz toz şekere karıştırmayı deneyebilirsiniz. Aloe vera jeli veya tüpteki sıvı da dudakları yumuşatmak ve fazla cilt hücrelerinden kurtulmak için bir seçenektir. Ayrıca sıvı vitaminlerden veya E vitamini gibi mineral takviyelerinden dudak peelingi yapma yoluna da gidebilirsiniz. Bunlar dudaklarınızı yumuşatmaya ve tedavi etmeye yardımcı olur, ancak bunları bu şekilde kullanmak dağınık olabilir ve kuru dudaklara neden olabilir.

Daha geniş uygulamadan önce dokuyu yalnızca bir veya iki noktada test edebilmeniz için başlamak için az miktarda dudak peelingi kullanmak istiyorsunuz. Bu şekilde, kullandığınız malzemelerin dudaklarınız için güvenli olduğunu ve tahrişe neden olmayacağını bileceksiniz. Ayrıca, ovmanın kokusunu veya görünümünü seviyorsanız, bu ürünlerin genellikle kısa raf ömrüne sahip olduğundan, bunu çok sık tekrarlamadığınızdan emin olun. Dudak peelingi uygulamak

Ovmayı kullandıktan sonra dudaklarınızın yumuşak ve ölü derilerden arınmış olduğundan emin olmak için, ardından biraz hindistancevizi yağı veya hafif bir losyon uygulayabilirsiniz. Bu aynı zamanda dudaklarınızdaki yağların nemli kalmasına ve harika kokmasına yardımcı olacaktır. Bazı insanlar fırçalamayı diğerlerinden daha sık uygulamayı sever, ancak günlük olarak dudak peelingi için kullanıyorsanız, kuru cilt veya fırçadaki bileşenlerden birine olumsuz tepki verebilirsiniz. Herhangi bir soruna neden olmadığınızdan emin olmak için birkaç günde bir bir şeye bağlı kalmak en iyisidir.

dudak.png

Yapmanız gereken tek şey, dudaklarınıza biraz peeling uygulamak ve tüm ölü deriden kurtulduğunuzdan emin olmak. Kullandığınız şeyin kıvamına bağlı olarak, ovma ile dudaklarınızı ovmanız veya masaj yapmanız gerekebilir. Bu, fazla cilt hücrelerini gevşetmeye ve onları çıkarabilmeniz için yukarı kaldırmaya yardımcı olacaktır.

Bunu birkaç dakika yaptıktan sonra dudaklarınızda kalan dudak peelingini silin ve kurumasını veya tahriş olmasını önlemek için losyon kullanın. Ayrıca dudaklarınızda bir miktar kalıntı kalabileceğinden, şekerli dudak peelingi kullandıktan hemen sonra hiçbir şey yememeniz veya içmemeniz önerilir. Bu yöntem karmaşık görünse de, elinizde malzemeler varsa ve biraz zaman ayırmaya istekliyseniz, yapması oldukça kolaydır. Farklı yağ türlerini ve dudaklarınızı pul pul dökmeye yardımcı olup olmadıklarını deneyebilir ve vücudunuzun nasıl tepki verdiğini görebilirsiniz. Şeker peelingini kullandıktan sonra tahriş yaşarsanız, tekrar denemeden önce bileşenlerden birini değiştirmeyi deneyin. Bununla birlikte, bu muhtemelen ölü deri hücrelerinden sonsuza kadar kurtulmak ve sizi yumuşak, pürüzsüz dudaklarla bırakmak için fazlasıyla yeterli olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.