Sağlıklı Saçlara Nasıl Sahip Olabiliriz?

Sağlıklı Saçlara Nasıl Sahip Olabiliriz?

Sağlıklı saç; Doğal nem dengesini ve esnekliğini koruyan, kolay hacim ve şekil vermeye uygun bir saçtır. Kısa saçlı olanlar için bile yönetmek zor değil. Sağlıklı ve güzellikten ödün vermeden uzun, güzel buklelerinizin tüm güzelliğinin keyfini çıkarmanızı sağlayan bir saçtır.

Görünüşe göre her ay her zamankinden daha sağlıklı ve daha iyi görünen kilitler vaat eden yeni bir saç bakım trendi var, peki ya doğal dokunuz bu trendlerle aynı fikirde değilse? Ya doğal olarak kıvırcık veya kıvırcık saçlarınız varsa? İyi haber şu ki, mevcut doku türünüzü özelleştirmek için seçenekler var. İşte size mükemmel kıvırcık saç modelini yaratmanıza yardımcı olacak birkaç doğal saç bakımı ipucu.

1. Kıvrılma tipinizi öğrenin

Üç tip kıvırcık saç vardır: C, S ve Z. Sizin için doğru kıvırcık saç modelini bulmak çok önemlidir çünkü nasıl korunacağını ve şekillendirileceğini belirleyecektir. İlk adım, kıvrılma tipinizi bulmak ve herkesin buklelerinin zamanla bebek yumuşaklığından olgun buklelere dönüştükçe değiştiğini hatırlamaktır.

C kıvırma - şeklin çoğunlukla yuvarlak olduğu, kökten telin ucuna doğru hafif bir eğri ile, bir 'S' şekli veya bir daire şeklinde yapılmışsa '8' şekli gibi dalgalı bukleler. Dalgalar birbirine paralel uzanan saç telleri tarafından oluşturulur.

S Kıvırma - Dalga modelinin çok net olduğu S şekilli bukleler. S şekli kökten başlar ve ipliğin ucuna kadar devam eder. Bu bukleler, kökten uca belirli bir şekle sahip olduklarından ve yaşla birlikte daha kuru ve pürüzlü hale geldiklerinden diğer bukle türlerine göre kabarmaya daha yatkındır.

saglikli-saclar.jpg

Z Kıvırma - Saç telinin ortasından 'Z' gibi kenarlarına doğru yayılan kendi açıkça tanımlanmış kıvrımlı desenine sahip Z şekilli bukleler. Bir uçta hafif bir hacimle sonuçlanır.

2. Doğru araçlara sahip olduğunuzdan emin olun.

Kullandığınız saç kremi miktarı, daha sağlıklı saçlar elde etmek için çok önemlidir, aynı zamanda kıvırcıkları evcilleştirmek için de önemlidir. Saçınız kıvırcıksa, zengin ve kremsi bir saç kremi en uygunudur. Öte yandan, şık bukleler arıyorsanız, saçınızı ağırlaştırmadan pürüzsüz tutmak için hafif ve su bazlı bir ürün kullanılmalıdır.

3. Kuru şampuanla başlayın.

Bu sadece köklerinizdeki kiri temizlemeye yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda fazla yağı emerek ve kabarmayı ve kuruluğu azaltarak buklelerinizin görünümünü ve şeklini değiştirecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.