Siyah Noktaları Nasıl Temizleyebiliriz?

Siyah Noktaları Nasıl Temizleyebiliriz?

Siyah noktalar, cilt gözeneklerinde oluşan siyah yumrulardır. Gözeneklerdeki kıl köklerinin tıkanması sonucu oluşur. Siyah noktalar çok yaygındır. Yüz, boyun, sırt ve kollar dâhil olmak üzere vücudun kıl bulunan herhangi bir yerindeki cilt gözeneklerinde gelişebilirler. Siyah noktalar genellikle yağlı cilde veya saça sahip olan ve çok terleyen kişilerde görülür.

Siyah noktaların oluşmasını önlemek için vücudunuzu ve cildinizi temiz tutmanız önemlidir. Ayrıca siyah nokta oluşumuna neden olabilecek bölgelere bakteri bulaştırmamak için yüzünüze dokunmaktan da kaçının. Siyah nokta, yüzdeki gözeneklerin etrafında oluşan kirli ve enfekte bir sivilce şeklidir. Kir ve yağın gözeneklerin içinde sıkışıp kalmasıyla oluşur ve ekstra sebum ile birlikte bir kirlilik oluşumuna neden olur. Bu daha sonra iltihaplanmaya neden olur. Bu, "siyah nokta" olarak bilinir, çünkü cilt yüzeyinde siyah bir renk tonu olarak görünür.

Siyah noktalar, aşırı yağ ve ölü deri hücreleriyle tıkanmış kısmen tıkanmış saç foliküllerinden kaynaklanır. Saç folikülünde aşırı yağ birikmesine yol açan tıkanmış ter kanallarından oluşurlar.

Genetik, diyet ve çevrenin aşırı kuruluğu nedeniyle saç kökleri cilt hücreleri, ölü cilt hücreleri ve aşırı yağ ile tıkanabilir. Bu faktörler ciltte siyah nokta ve yüzünüzde beyaz nokta oluşumuna neden olabilir.

Siyah Nokta Temizleme Yöntemleri

  • Ekstraksiyonlar - Tıkanmış gözenekleri gidermeye yardımcı olan tedavi ürünleri uygulamak. - Temizleyiciler - Ciltte yaşayan bakterileri öldürmeye yardımcı olmak için antibakteriyel temizleyicilerin kullanılması.
  • Antiseptik yüz yıkama - Enfeksiyonu iyileştirmeye ve önlemeye yardımcı olmak için.
  • Hasarlı gözeneklerin onarılması.
  • Hiperpigmentasyonu tedavi etmek için cilt aydınlatıcı kremler veya jeller.

Kahverengimsi renkli oldukları için siyah noktalar genellikle kir veya renk lekeleriyle karıştırılır; özellikle burun çevresinde oluştuğunda. Siyah noktalar sıkılmamalı veya alınmamalıdır. Öncelikle siyah noktalar yumuşak bir sabunla yıkanmalı ve ardından ılık su ile durulanmalıdır. Daha sonra yumuşak bir havlu veya doku ile kurulanabilir veya hafifçe sıkılabilir.

siyah-nokta.jpg

Siyah noktalar tıkanmış gözenekler olduğundan enfeksiyona yatkındırlar ve tedavi edilmezlerse akne, rozasea ve enfeksiyonlar gibi kötü cilt rahatsızlıklarına yol açabilirler.

Bazı doktorlar siyah nokta sorunu yaşayan kişilere yama testi için doktorlarına danışmalarını tavsiye eder. Bu, siyah nokta çevresindeki cilde az miktarda ilacın uygulanmasını içerir. Herhangi bir reaksiyon gözlenmiyorsa, bu, ilacın ve/veya ürünün daha fazla soruna neden olmayacağının bir işaretidir.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.