Yağlı Cilt Sorununu Nasıl Engelleyebiliriz?

Yağlı Cilt Sorununu Nasıl Engelleyebiliriz?

Yağlı cilt, sebum üretimi fazla olan cilt tipine verilen isimdir. Yağlı cildin akne, yaşlanma, genetik ve hormonlar gibi birçok nedeni vardır. Yüz temizleyiciler, nemlendirici ürünler ve retinoidler dahil olmak üzere yağlı ciltler için birçok tedavi vardır. Bu makale yağlı cilt tedavisini ayrıntılı olarak tartışmaktadır.

Tedavi, ne tür sivilceniz olduğuna ve sivilcenizin bakteri veya mantardan kaynaklanıp kaynaklanmadığına bağlıdır. Aknenize bakteriler neden oluyorsa, enfeksiyonu cildinizden temizlemek için doksisiklin gibi antibiyotikler kullanmalısınız. Sivilcenize bir mantar neden oluyorsa, cildinizi temizlemek için steroid kremler ve klindamisin gibi topikal antibiyotikler kullanmalısınız.

Yağlı Ciltler için Neler Yapabiliriz?

Yağlı ciltler için temizleyiciler, nemlendiriciler ve nemlendirici ürünler dahil yapabileceğiniz birçok şey var. Cilt tipinize ve sivilce olup olmamasına göre temizleyiciyi seçin. Her türlü temizleyici yüzünüzdeki fazla yağı giderir. Mevcut birçok farklı temizleme ürünü vardır, bazıları her tür yağlı cilt için diğerlerinden daha iyi çalışır. Normal cilt, normal düzeyde sebum üretimi olan cilt tipine verilen isimdir. Yağlı cildin akne, yaşlanma, genetik ve hormonlar gibi birçok nedeni vardır. Yüz temizleyiciler, nemlendirici ürünler ve retinoidler dahil olmak üzere yağlı ciltler için birçok tedavi vardır. Bu makale, normal cilt tedavisini ayrıntılı olarak tartışmaktadır.

yagli-cilt.jpg

Yüzünüzü temizledikten sonra salisilik asit veya benzoil peroksit gibi antibakteriyel içerikli bir ürün sürmelisiniz. Antibakteriyel bir bileşen kullanmak istemenizin nedeni, aşırı yağ üretiminin akneye neden olabilmesidir. Sivilceniz varsa, yüzünüzdeki yağ üretimini azaltmaya yardımcı olan bir ürün kullanmalısınız. Yağlı ciltler için temizleyiciler, nemlendiriciler ve nemlendirici ürünler dahil yapabileceğiniz birçok şey var. Cilt tipinize ve sivilce olup olmamasına göre nemlendiriciyi seçin. Her tür nemlendirici, yüzünüzün sık sık yıkamaktan çok kurumasını önleyecektir. Pek çok farklı nemlendirici türü vardır, bazıları diğerlerine göre tüm normal cilt tipleri için daha iyi çalışır.

Nemlendiriciyi uyguladıktan sonra aşırı güneşe maruz kalma sonucu yaşlanmaya bağlı koyulaşma ve kırışmayı önlemek için güneş koruyucu kullanmalısınız. Çok güneş alan güneşli bir bölgede yaşıyorsanız güneş kremi çok önemlidir. Ayrıca yağlı bir cildiniz varsa makyaj yapmaktan kaçınmak isteyeceksiniz çünkü bu yüzünüzü daha yağlı hale getirecektir. Bu makale, hem yüz temizleyicilerinden hem de güneş koruyucularından ayrıntılı olarak bahseder.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.