6 ay geri ödemesiz 100 Bin TL kredi fırsatı sunuluyor! Küçük işletme sahiplerine büyük fırsat! Her bir istihdama kredi desteği sağlanacak…

6 ay geri ödemesiz 100 Bin TL kredi fırsatı sunuluyor! Küçük işletme sahiplerine büyük fırsat! Her bir istihdama kredi desteği sağlanacak…

Son dakika gelişmeleri yaşanan ekonomi piyasasında flaş düzenleme ile kredi fırsatı geliyor. 6 ay geri ödemesiz 100 Bin TL kredi imkanı kimlere sunulacak? Yeni ekonomi paketinin içeriğinin detayları merak edilmeye devam ediliyor. İşte haberin detayları…

Yeni ekonomi paketinin planladığı ve yakında yürürlüğe gireceği öğrenildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından geçtiğimiz ay açıklanan reform takvimi çerçevesinde çalışmalar başladı. Torba teklifte yer alacak olan geri ödemesiz 100 Bin liralık kredi fırsatı işletme sahiplerini epey heyecanlandırdı.

Ekonomide yeni torba yasa hazırlığı yapılıyor. Reform paketinde yer alan ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın görev alanına giren başlıklarda yeni bir torba teklif hazırlığına başladığı bildirildi. Bu Torba Yasaya göre, ilave istihdam sağlayan küçük işletmelere, her bir istihdam için 100 Bin TL geri ödemesiz kredi sağlanacak.

Reform takvimi çerçevesinde başlanan çalışmalar ile hedeflenen düzenlemeler Haziran ayının sonuna kadar hayata geçirilmesi planlanıyor. Torba teklif haline getirilecek düzenlemeler arasında yer alan kredi ile adeta işletmelere müjde verildi.

Teklif paketinde istikrarın sağlanması, istihdamın finansmanı ve kamuda harcama disiplinine ilişkin başlıklar bulunuyor. Enflasyon yüksekliği ve dezenflasyon süreçleri önünde risk oluşturan unsurları değerlendirmek, gerekli önlemlerin belirlenmesi için Fiyat İstikrarı Komitesi kurulacak. Finansal alanda çalışmaların yapılması için Finansal İstikrar Komitesi hayata geçecek.

Komitenin her ay düzenli olarak toplantı yapıp 3 ayda bir çalışmaların raporlamasının yayımlanması öngörülüyor. Teklifte, Orta Vadeli Program ve Orta Vadeli Mali Plan’ın tek belge haline getirilmesi de planlar dahilinde yer alıyor.

Küçük İşletmelere İstihdam Dahilinde Yeni Kredi Desteği

Pek çok komite ve planların dahil olduğu Torba Yasada küçük ve mikro işletmeleri ilgilendiren kredi desteği de var. Küçük ölçekli şirketlerden kaynak sıkıntısı çekenlere, istihdam sağlamaları karşılığında KGF destekli kredi imkanı sunulacak.

Desteğin içeriğine göre, her bir çalışan için 100 Bin TL kredi tanınırken, üst limit olarak ise 500 Bin TL kredi limiti belirlendi. Verilen destek kredisi 2 yıl vadeli, ilk 6 ayı geri ödemesiz kullandırılacak. Yeni düzenlemenin kısa zamanda hayata geçirilmesi planlanıyor.

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum