Acil Nakit İhtiyacı Olanlar Dikkat: PTT 36 Ay Vade ile 80 Bin TL Kredi Veriyor! PTT İhtiyaç Kredisi Kampanyası İçin Nasıl Başvuru Yapılır?

Acil Nakit İhtiyacı Olanlar Dikkat: PTT 36 Ay Vade ile 80 Bin TL Kredi Veriyor! PTT İhtiyaç Kredisi Kampanyası İçin Nasıl Başvuru Yapılır?

Merkez Bankası’nın faiz kararlarının ardından bankalarda da faiz oranları yükselmişti. Nakit ihtiyacı olan vatandaşlar ise bankaların kredi faiz oranlarını yüksek buldukları için başka yollar arıyorlar. PTT tarafından verilen ihtiyaç kredisi sayesinde vatandaşın kredi ihtiyacı karşılanmış olacak. 80 bin TL’ye kadar verilen kredi için 36 ay vade imkanı sunuluyor. Peki, PTT tarafından verilen krediye nasıl başvurulur?

Koronavirüs sebebiyle yaşanan salgın sürecinde birçok vatandaş zor günler geçiriyor. Faiz oranlarının artması ve döviz kurundaki artışla birlikte vatandaşın alım gücü oldukça düştü. Maddi olarak zor durumda olanlara destek amacıyla hem özel bankalardan hem de kamu bankalarından birçok kredi destek paketi sunuldu. Ancak Merkez Bankası’nın faiz oranlarını artırmasıyla birlikte bankaların da kredi faiz oranları yükseldi. Bu sebeple de vatandaşlar kredi kullanımı için başka yollar araştırmaya başladı.

PTT tarafından sunulan kredi imkanı, nakit ihtiyacı olan vatandaşlara rahat bir nefes aldıracak. İhtiyaç kredisi kampanyası ile PTT, 80 bin TL’ye kadar kredi veriyor. Emekli ihtiyaç kredisi desteği ile verilen 80 bin TL’nin yanı sıra kış kredisi kampanyası da sunan PTT’den 30 bin TL kredi çekilebilecek. Kredilerin vade süresi ise 36 ay olarak belirlendi.

PTT’den 2 Farklı Kredi Kampanyası

Nakit ihtiyacı olan vatandaşlar, PTT’nin kredi kampanyasının detaylarını merak ediyor. PTT tarafından sunulan kredi kampanyaları emeklilere ve çalışanlara olmak üzere iki farklı şekilde veriliyor. Emeklilere verilecek olan emekli ihtiyaç kredisi desteği kapsamında 80 bin TL kredi verilecek. Aktif Bank tarafından yapılan duyuruda, emekli kredisinden yararlanmak isteyenlerin PTT merkezlerine giderek yararlanabilecekleri belirtildi. “N Kolay Emekli Kredisi” adı altından verilen kredi kapsamında kefilsiz ve şartsız 80 bin TL kredi çekilebilecek.

Emeklilerin yanı sıra çalışanlar için de kredi imkanı sunuluyor. PTT’den emeklilere verilen 80 bin TL’lik kredi haricinde çalışanlar için de kredi bulunuyor. Çalışan vatandaşlara nakit desteği için tam 30 bin TL’lik kredi verilecek.

Geri Ödemeler Nasıl Hesaplanıyor?

PTT tarafından verilen kredi için en çok merak edilen konulardan biri de geri ödeme koşullarının nasıl olduğu. Bu kapsamda açıklanan rakamlara göre 10 bin TL kredi çeken bir kişi için 36 aylık vade ile geri ödeme yapması durumunda aylık ödeme miktarı 440 TL olarak belirlendi. Diğer ödeme şekilleri ise şu şekilde:

PTT Şubelerinden Krediye Başvurabilirsiniz

Kredi kampanyasından yararlanmak isteyen kişiler, en yakın PTT şubesine giderek başvurularını gerçekleştirebiliyor. PTT’nin bankalar ile yaptığı anlaşmalar doğrultusunda ihtiyaç kredisi veriliyor. En yaygın şube ağına sahip kurumlardan biri olan PTT, vatandaşların ulaşması açısından da oldukça kolay. Kredi çekmek isteyenler, kimlik kartları ile PTT şubelerine giderek kredi başvurusu yapabilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.