Alternatif Bank, Kovid-19 Destek Paketi için 50 milyon dolar yatırım kaynağını yeniledi

Alternatif Bank, Kovid-19 Destek Paketi için 50 milyon dolar yatırım kaynağını yeniledi

Alternatif Bank, geçen yıl Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Uluslararası Finans Kurumu'ndan (IFC) sağladığı krediyi yenileyerek salgından etkilenen KOBİ’lere destek olmaya devam ediyor.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, EBRD ve IFC ile yakın iş birliği içinde çalışan Alternatif Bank, iki kurumun 2020 yılında hayata geçirdiği Kovid-19 Destek Paketi'nin kullandırıcıları arasında yer alıyor.

Banka, geçtiğimiz yıl EBRD ve IFC’den sağlamış olduğu krediyi yenileyerek salgından etkilenen KOBİ’lere destek olmaya devam ediyor.

Alternatif Bank toplam 50 milyon dolar tutarındaki fonu, küresel salgının ekonomik etkilerine karşı KOBİ’leri işletme sermayesi konusunda destekleyerek kısa vadeli nakit ihtiyaçları üzerindeki baskıyı azaltmak ve ticaretin devamlılığına katkı sağlamak amacıyla kullandıracak.

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.