Banka Sicili Bozuk Olanlara Müjde! Nasıl Kara Listeden Çıkabilirler? Kredi Nasıl Alabilirler? İşte Tüm Detaylar...

Banka Sicili Bozuk Olanlara Müjde! Nasıl Kara Listeden Çıkabilirler? Kredi Nasıl Alabilirler? İşte Tüm Detaylar...

Bankalar kredi ödemelerinde ödeme tarihlerini geciktiren, düzenli ödemelerini yapmayan, borçlarını ödemeyen kişileri kara liste adını verdikleri listeye alır. Bu kişilerin kara listeye girdikten sonra bankalarla arası iyiden iyiye bozulur. Sicili bozuk olarak gösterilir ve kredi, kredi kartı alması zorlaşır. Peki sicili bozuk kişiler kredi alabilir mi? Kredi kartı edinebilir mi? Detaylar geldi...

Bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının getirdiği ekonomik maddi zorluklar sebebiyle vatandaşlar ekonomik olarak sıkıntıya girdi. Borçlarını kapatmak için sabırsızlıkla bekleyen bazı vatandaşlar ‘’sicil bozuk affının’’ çıkmasını bekliyor. Bankalar tarafından kara listeye alınıp, kredi çekmekte ve kredi kartı edinmekte zorluk yaşayan bu kişileri Kredi Sicil Affı bir hayli rahatlatabilir. Peki adınız bankaların kara listesindeyse ve siciliniz bu durumdan nasıl kurtulursunuz?

Bankaların Kara Listesinden Nasıl Kurtulabilirsiniz?

Kara listede olan kişilerin en çok işine yarayan şüphesiz Kredi Sicil Affı Yasası’nın resmi gazete yayınlanması olacaktır. Kredi Sicil Affı Yasası i beraber adı kara listede olan kişiler, borçlu olduğu bankadan borçlarını yapılandırmak üzere bir kredi çekerek kara listeden adını sildirebilir. Kara listeden çıkmanın yolları hakkında ise internet ortamında bolca yanlış ve yersiz bilgi mevcut.

Kara listede adı bulunan vatandaşlar bu listeden çıkmanın yollarını ararken daha da batağa saplanabilir. Çünkü adı sanı olmayan internet kaynaklarında bulunan acil kredi çıkartma, senetle para gibi durumlar kara listede olan vatandaşların çaresizliğinden bir nevi faydalanarak daha kötü durumda olmalarına yol açıyor. Kara listeden adınızı sildirmek için uzmanların önerdiği üç yol var. Uzmanlara göre bu üç yol:

  • Borcunuzun olduğu, sicilinizi bozuk gösteren bankadan yapılandırma kredisi çekmek.
  • Devlet kuruluşlarından maddi yardım isteğinde bulunmak.
  • Daha düşük kredi veren bankalardan kredi çekerek kredi puanını yükseltmek.

Peki Kara Listedeyseniz ve Siciliniz Bozuksa Bankalar Size Kredi Kartı Verir Mi?

Bankaların kara listelerinde olan kişilerin Kredi Kayıt Bürosu puanlama yani ‘’kredi puanı’’ düşük olur. Bu yüzden eğer adınız kara listedeyse bankaların size kredi kartı vermesi biraz zor olacaktır fakat imkansız değil.

Bazı bankalar kara listede olan kişilere daha esnek davranabiliyor. Bu bankalar çeşitli kampanyalar sunarak kredi puanı düşük kişilere kredi kartı verebiliyor. Eğer kara listede ve kredi kartı edinmek isteyenlerdenseniz, birkaç tane bankaya bakıp onların kampanyalarını inceleyebilirsiniz.

Kara listeden ise kurtulmanızı sağlayacak olan elinizdeki şeylerden biri banka ödemelerinizi eksiksiz olarak düzenli yapmanız. Bu sayede kredi puanınız yavaş yavaş artacak ve adınız kara listeden silinecektir.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.