Bankalar Tarafından Düşük Faizlerle Tarım Kredisi Veriliyor..! Yem Borcu Olanlar Müjde!

Bankalar Tarafından Düşük Faizlerle Tarım Kredisi Veriliyor..! Yem Borcu Olanlar Müjde!

Koronavirüs salgınıyla mücadele devam ederken, çiftçilerin yaşadığı ekonomik sıkıntıları gidermek için bankalar özel kredi paketlerini açıkladı. Bu paketler kapsamında aylık,3 aylık, 6 aylık ve yıllık ödeme gibi imkanlardan faydalanarak düşük faizli kredi alabilirsiniz. İşte, detaylar…

Mart 2020 tarihinden beri ülkemizde görülmeye başlanan koronavirüs salgını sebebiyle etkilenen bir diğer sektör de tarım sektörü oldu. Hayvanlarına alınan yemi borçla alan, ürünleri para etmeyen çiftçiler maddi zorluk yaşamışlardır. Çiftçilerin yaşadığı maddi zorluğu engellemek için bankalar tarafından düşük faizlerle tarım kredisi verilmektedir. Özellikle Ziraat Bankası her kesimden müşterisini memnun etmeye devam etmektedir. Peki, Çiftçi Tarım Kredisi Nasıl Alınır? Çiftçi Tarım Kredisi Veren Bankalar Hangileridir? İşte, detaylar…

Bankalar bazı dönemlerde çiftçilere destek olmak için çeşitli kredi paketleri hazırlamaktadır. Bu kredi paketleri kapsamında 5 banka çiftçilere özel imkanlarla kredi vermektedir. Özellikle Ziraat Bankası hemen her kesimden müşterisi olduğu gibi çiftçi müşterilerini de 2021 yılında desteklemeye devam etmektedir. Büyükbaş hayvan, küçükbaş hayvan, kanatlı hayvan, arı yetiştiriciliği gibi konularda tarımsal kredi verilmektedir. Peki, Çiftçi Tarım Kredisi Nasıl Alınır? Çiftçi Tarım Kredisi Veren Bankalar Hangileridir? İşte, detaylar…

Çiftçi Tarım Kredisi Nasıl Alınır?

Bankalar tarafından çiftçiler için sunulan krediden faydalanmak için çiftçilerin bazı şartları karşılaması gerekiyor. Bu şartlar arasında:

  • Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,
  • Türkiye sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak,
  • Kredi notunun yüksek olması,
  • Kredi çekmeye engel olacak bir durumun olmaması,
  • Tarımsal faaliyet gerçekleştirmesi ve çiftçi belgesinin olması bulunmaktadır.

1-001.jpg

Ziraat Bankası Çiftçi Kredisi 2021

Ziraat Bankası 2021 yılında da müşterilerini memnun etmeye devam ediyor. Çiftçisini unutmayan bankalar arasında bulunan ziraat bankası, kredilerin faiz oranlarını uygun tutmakla beraber, vadelerini çiftçilerin hasat dönemini dikkate alarak belirlemektedir. Ziraat Bankası tarafından çiftçilere verilen krediler:

Hayvancılık ve Su Ürünleri Kredisi

Çiftçilere devlet destekli olarak tarım sigortası yapan Ziraat Bankası, hasat döneminde ödemeli olacak hayvancılık ve su ürünleri kredisi vermektedir. Faiz oranları %5 ile %6 arasında olan bu kredinin 2 yıl geri ödemesiz olduğu söylenmektedir.

Tarım Kredisi

Ziraat Bankası tarafından verilecek olan kredilerden diğeri de tarımsal mekanizasyon alımına yönelik olarak verilen kredidir. Tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösterecek olan üreticilerin tarım yapmasını kolay hale getirmesine yönelik uygun faiz oranları ile kredi verilmektedir. Bu kredi ile çayır biçme, suluk, patoz, yem karma makinesi, balık bulma cihazları vb. gibi ekipmanlar alabilirsiniz.

Şekerbank

Şekerbank Tarım Kredisi sayesinde yalnızca çiftçiler 60 aya kadar varan vade imkanıyla kredi imkanı sunmaktadır. Çiftçilerin tarım ve hayvancılık ihtiyaçlarını gidermek için verilen kredide aylık ya da yıllık olarak ödeme yapabilirsiniz.

Denizbank

36 ay vadeli olarak sunulan tarım kredisinde 50 Bin TL’ye kadar nakit kredisi verilmektedir. Kredi için başvurular şubeye gitmeden SMS yoluyla da yapılmaktadır.

TEB

Türkiye Ekonomi Bankası tarafından oluşturulan kredi sayesinde çiftçilerin acil nakit ihtiyaçlarına destek verilmektedir. Çiftçinin hasat vaktinde yaşayacağı maddi sorunların giderilmesi için 60 ay vade imkanıyla kredi verilmektedir.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.