Bankaların Ortak Kararı Faizsiz 12 Ay Ertelemeli Kredi Fırsatı!

Bankaların Ortak Kararı Faizsiz 12 Ay Ertelemeli Kredi Fırsatı!

Dünya piyasalara pandemi nedeniyle ağır yara alırken Türkiye’de de durum farklı değil. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talebiyle vatandaşın yaralarını sarmak adına bankalar ortak bir kararla hem 12 ay ertelemeli hem de faizsiz kredi imkanı sunacak! Detaylar haberimizde…

İhtiyaç kredisi, taşıt kredisi gibi krediler haricinde de kredi verilmesi gerekliliğine karşılık bankalar ortak kararla destek kredisi vereceklerini duyurdular. KOBİ ve esnafların çilesini çözmek adına Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatına uyan bankalar, kredi vermeyi kabul ettiler.

ÖNCE ESNAF VE KOBİLER

Faizsiz kredi imkanı öncelikle küçük esnaf ve KOBİ’ler için sunulacak. Kapatma kararlarından etkilenen esnafa katkı sağlamak adına bankalar tarafından 12 ertelemeli faizsiz kredi sunulmaktadır.

HANGİ BANKALARDA FAİZSİZ KREDİ İMKANI VAR?

Ziraat Katılım Bankası, Ziraat Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Vakıf Bank, Yapı Kredi Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Şekerbank, QNB Finansbank, İş Bankası, ING Bank, Halk Bank, Garanti BBVA, Denizbank, Alternatifbank ve Akbank ortak karara imza attı. Bu 15 bankadan esnaf ve kobilere özel faizsiz kredi fırsatı sunuldu.

12 AY ERTELEMELİ FAİZSİZ KREDİ NASIL ALINIR? BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

COSME programı üzerinden 12 ay ertelemeli faizsiz kredi fırsatını Kredi Garanti Avrupa Yatırım Fonu ve Kredi Garanti Fonu yönetmektedir. Çekilecek krediler 12 ay ödemesiz ve minimum 36 ay vadeli olacak. 7,5 milyar lira ayrılan bu bütçeden çekilecek kredilere maksimum 60 ay vadelendirme yapılabiliyor. Esnaf ve KOBİ’ler kredi başvurularını yukarıda yer alan 15 bankanın internet sitesi, şubeleri ve mobil şubelerinden gerçekleştirebilecekler. Başvuru için son tarih 1 Nisan 2021 olarak belirlendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.