Bu Hastalığı Olanlara Önemli Uyarı! Bankalar Uyardı! Hastalar için Hayat Sigortası Yapamayız!

Bu Hastalığı Olanlara Önemli Uyarı! Bankalar Uyardı! Hastalar için Hayat Sigortası Yapamayız!

Koronavirüsle beraber vatandaşların ihtiyacı ve bankalara kredi başvurusu yükseliş gösterdi. Bankalara gereken şartları yerine getiriliğinde kredi alabilirken, kişilere kredi verdiğinde iki hastalığı geçirenlere dikkat ediyor. Kalp ve kanser hastalığı olan insanlara, "Hasta olan kişilere hayat sigortası yapmayız" diye belirterek kredi sağlamıyor.

18 yaşına gelmiş, yeterli olan kredi puanına sahip, üzerine ipotek vs. gözükmeyen, sigortası olan vatandaşların, bankaların diğer özelliklerini de yaptığı zaman gereken miktarı karşılamak ve gelişebilecek durumlara karşı krediye başvurabilir. Kalp ve Kanser hastalığı olanlara bankalar maalesef kredi desteğinde bulunmuyorlar.

Pandeminden Dolayı Mağdurlar!

Banka’dan kredi almak isteyen kişiler, hastalığı geçirseler de kredi alma durumları olmuyor. Bankalar, "Hasta olanlar için hayat sigortası yapmayız" diye belirtirken, BDDK, "Bütün banka kredi ve risk politikasını kendisi belirler" diye belirtti. Bu açıklamadan sonra sorunlar yaratan kişiler, yaşarken ölü olarak görüldüklerini söylüyorlar.

banka-hasta-olanlara-kredi-vermiyor.jpg

Banka Güvenilir Kefil Talep Ediyor!

Başka bir gazetede yer alan haberde, hastalığı geçirseler de bankalardan ‘kredi veremeyiz’ cevabını bulan vatandaşlar, TBMM Dilekçe Komisyonu’na birçok şikayet başvurusunda bulundular. Bir vatandaş ise, üniversite ihtiyaçları için ortalama 10 bin TL kredi için başvurduğunu, fakat bankadan “Maalesef kredi veremeyiz, hayat sigortası yapamayız, güvenilir bir kefil getir” cevabını aldığını belirtti.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.