Devlet müjdeyi verdi! Ziraat bankası, Halkbank, Vakıfbank ve özel bankalar da parası olanlar dikkat

Devlet müjdeyi verdi! Ziraat bankası, Halkbank, Vakıfbank ve özel bankalar da parası olanlar dikkat

Türk Lirası mevduatları cazip kılmak, birikimlerin Türk Lirası mevduat ve katılım hesaplarında tutulmasını sağlamak amacı ile stopaj indirimlerinde süre 3 ay daha uzatıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile indirim uygulaması, 31 Mart 2022 tarihine kadar devam edecek.

Pandemi döneminde devreye alınan Türk Lirası mevduata stopaj indiriminde süre uzatıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan, Cumhurbaşkanı kararı ile 10 puanı bulan stopaj indirimi 31 Mart 2022'ye kadar devam edecek.

Mart sonuna kadar stopaj oranları, vadesi 6 aya kadar olan hesaplarda yüzde 15 yerine yüzde 5, 1 yıla kadar olanlarda yüzde 12 yerine yüzde 3, 1 yıldan uzun olanlarda ise yüzde 10 yerine yüzde 0 olarak uygulanacak. Böylece üç ay daha TL mevduatta yatırım yapanlar daha az vergi kesintisi ile daha fazla faiz geliri elde etmiş olacak.

30 Eylül 2020'de stopaj oranlarında üç ay süreyle indirime gidilmiş, daha sonra bu uygulamanın süresi dört defe farklı sürelerle uzatılmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.