E-Devlet Kapısından Kredi Kartı Aidat Başvurusu..! Kredi Kartı Aidatı Geri Alınabilecek! Kredi Kart Aidatı Nasıl Geri Alınır?

E-Devlet Kapısından Kredi Kartı Aidat Başvurusu..! Kredi Kartı Aidatı Geri Alınabilecek! Kredi Kart Aidatı Nasıl Geri Alınır?

Herkesin cüzdanında bir köşede yer alan kredi kartlarından zaman zaman aidat alınmaktadır. BDDK tarafından bir açıklama yapıldı! Yapılan açıklamada Kredi Kartı Aidatı Geri Alınabilecek! İşte, detaylar...

Bazen cebimizde bir kuruş dahi kalmasa kredi kartları imdadımıza yetişmektedir. Hemen hemen herkes tarafından kullanılan kredi kartları için her yıl kart aidat ücreti alınmaktadır. Yapılan küçük bir araştırmaya göre insanların yarısından fazlasının cebinde 2 den fazla kredi kartı bulunmakta. Her kart için de aidat ödediğinizi düşünürsek, bu meblağ çok miktar etmektedir. BDDK tarafından yapılan açıklamaya göre Kredi Kartı Aidatı Geri Alınabilecek! Kredi Kart Aidatı Nasıl Geri Alınır? E-Devlet Kredi Kartı Aidat İadesi Başvuru…

Kredi Kart Aidatı Nasıl Geri Alınır?

Bankalar, müşterilerinden para kazanmak için farklı yollara başvuru yapmaktadır. Başvurdukları yollardan biri de günümüzde kullanmış olduğumuz kedi kartlarından aldıkları aidat adı altındaki 12 ayda bir kesilen kart aidat ücretleridir. Ama her ne olursa olsun günümüzde Kredi Kart Aidatınızı geri alabilirsiniz. Kart aidatınızı almak için önünüzde üç yol bulunmaktadır.

 

Bankaya Dilekçe Vererek Kredi Kart Aidatını Geri Alma

Kart aidatı olmayan bir kredi kartınız varsa eğer mutlaka banka sizden bir defaya mahsur olmak üzere bir kesinti yapacaktır. Bu kesintiyle karşılaştığınız takdirde bunu geri alma şansınız bulunmaktadır. Bankaya dilekçe vererek siz de kesinti yapılan ücreti yeniden alabilirsiniz.

Tüketici Hakem Heyeti Üzerinden Kredi Kart Aidatını Geri Alma

Genelde hükümet konakları, kaymakamlık binalarında bulunan tüketici hakem heyeti üzerinden de sizden kesilen kredi kartı aidatlarını geri alabilirsiniz. İster devlet bankaları, isterseniz de özel bankalar olsun hiç farketmeksizin ödediğiniz parayı yeniden alabilme şansınız bulunmaktadır. Sürecin başlaması ortalama 15 günü bulacaktır.

E-Devlet Üzerinden Kredi Kart Aidatı Geri Alma

e-Devlet üzerinden de kart aidatı alınmaktadır. Öncelikle bu işlemi yapabilmek için e-devlet şifreniz olmalıdır.

Daha sonra banka tarafından sizin kartınızdan kesilen kart aidatını gösteren dekont belgelerine sahipseniz işlemlere başlayabiliriz. Öncelikle bankanın mail iletişim adresi ve kart aidatı iadesi için bir dilekçe yazalım. Banka tarafından size olumlu bir dönüş olursa şimdilik başka bir iş yapmaya gerek yoktur. Eğer netice olumsuz ise maili silmeyerek e-devlet üzerinden (https://www.turkiye.gov.tr/tbb-bireysel-musteri-hakem-heyeti?asama=4)  başvurularınıza başlayabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum