Emekli ve Çalışanlara Kamu Bankalarından Kredi Ödemesi Ne Zaman Verilecek?

Emekli ve Çalışanlara Kamu Bankalarından Kredi Ödemesi Ne Zaman Verilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurusu yapılan ve 100.000 TL'ye kadar ödenecek olan kredilerde banka şartlarına uygun olup olmamanız önemli olmayacak. Düzenli geliri olan kişiler, başvuru yaparak bu kredilerden yararlanacağını duyurdu.

Vatandaşa müjdeli haber geldi. Özellikle bankalar ile arası kötü olan kişiler, artık kamu bankalarından nakit kredi kullanabilecekler. Başvuru yapacak olan kişiler emekli olması halinde öncelik olacak. Asgari ücretle çalışan ve banka borçları ile başı belada olan kişilerde, yüksek limitli devlet destekli olarak kredi kullanabilecekler. Bu kredileri Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank verecek. İlk taksit ödemesini de 3 ay ertelemeli yapılacak.

KREDİDEN KİMLER FAYDALANABİLİR? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurusu yapılan ve 100.000 Bin TL'ye kadar ödenecek olan kredilerde banka şartlarına uygun olup olmamanız önemli olmayacak. Düzenli geliri olan kişiler, başvuru yaparak bu kredilerden yararlanacaklar. Kredi başvurusu sonrasında değerlendirmeyi başvuru yapmış olduğunuz bankanın genel müdürlüğü yapacak. Bu şekilde sizlerde bankanın genel müdürlüğünden gelecek cevabı bekleyeceksiniz. 

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank devlet destekli olarak vereceği ödemelerde başvuruları banka şubelerinden ve bankaların resmi web sitelerinden alacak. Özellikle emekli olan kişiler, emekli maaşlarını Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank şubelerinden birisine taşıyarak, taşıdığı şube üzerinden kredi başvurusu yapabileceklerdir. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank web siteleri üzerinden açılacak başvuru formu sayfasından da başvuru alınacaktır.

İnternet üzerinden yapacağınız müracaatlarda, banka yalnızca borçlarınızı kapamak içinde değerlendirme yapacak ve bu değerlendirmeye göre sizlere kredi onayı verecektir. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank düşük faizli ve en fazla 36 ay vadeye kadar verdiği bu krediler için ayrıca yalnızca bireysel müşterilere kredi vereceğini açıkladı.

BİR MÜJDE DE EMEKLİYE 

Bir müjde de emeklilere geldi. Bankalardan emekli maaşı alan kişiler emekli promosyonu haricinde artık nakit avans limitlerini de devlet destekli alacak. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank yapmış olduğu duyuru sonrasında emekli olan kişilere verilecek olan nakit avans limitlerini 10.000 TL olarak duyurdu. 

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank mobil uygulaması üzerinden emekli maaşı aldığınız hesap üzerinden başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvuru yapmak istiyorsanız, mobil şifreniz ile beraber, giriş yaparak hemen web üzerinden başvuru yapabilir, 5 dakika içinde sonucunu öğrenebilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.