Halkbank'tan dev destek! Yüzde "SIFIR" faizli kredi! 30-50-100 bin liraya kadar herkes alamıyor..

Halkbank'tan dev destek! Yüzde "SIFIR" faizli kredi! 30-50-100 bin liraya kadar herkes alamıyor..

Halkbank kamu bankası normalleşme sürecinde koronavirüs salgını nedeni ile yüzde sıfır faiz ile 30 bin, 50 bin ve 100 bin lira kredi paketini açıkladı. Bu krediden kimler yararlanabilecek, başvuru şartları neler ve daha fazlası için hemen sitemizi ziyaret edin.

Kamu bankası Halkbank kesenin ağzını açtı! Tüm dünya Kovid-19 ile mücadele ederken vatandaşlar nakit problemi yaşamaya devam ediyorlar. Tam kapanma sürecinin de başladığı bugünlerde Halkbank, ihtiyacı olan vatandaşlara yardımını duyurdu. Tam yüzde sıfır faizle kullandıracağı kredi kampanyası ile vatandaşlara can suyu olacak. İşte Halkbank’ın yüzde sıfır faizli kredisinin detayları!

Kaybolmaya Yüz Tutan Meslek Kollarında Sıfır Faizli Kredi Desteği

Halkbank’ın başlatmış olduğu kampanya kapsamında kaybolmaya yüz tutmuş meslekler için sıfır faizli kredi dönemi başladı. 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun 9’uncu maddesinde belirtilen; geleneksel, kültürel ve sanatsal değeri olan kaybolamaya yüz tutmuş meslek kollarına Halkbank destek verecek. Yüzde sıfır faiz ile kullandırılacak olan bu krediden faaliyet göstermekte olan ve Esnaf Vergi Muafiyet Belgesi olan esnaflar faydalanabilecekler.

Ustalık Belgesi Olan Esnaflar da Yeni İşyerlerinde Krediden Faydalanabilecekler

Meslek Eğitim Kanunu kapsamında ustalık belgesine sahip olan vatandaşlar da sıfır faizli krediden faydalanabilecekler. Krediye başvuru tarihi itibariyle en az 1 yıldır ustalık belgesine sahip olan vatandaşlar krediye başvurabilecekler. Ancak alınan ustalık belgesiyle açılan iş yerinin birbiri ile aynı meslek kollarında olmasına dikkat edilecek. Bu şartları sağlayan ve son 1 yıl içerisinde kendi adına işletme kurduğunu belgeleyen yeni esnaflar krediden yüzde 100 faizsiz olarak faydalanabilecekler. Başka bir yerden hibe desteği alan, ticari faaliyetlerini son 1 yıl içerisinde sonlandıran ve vergi mükellefiyetini sonlandıranlar faydalanamayacaklar.

Genç Girişimci ve Sanatkarlar da Unutulmadı!

Halkbank yeni kredi kampanyasında genç girişimci ve sanatkarları da unutmadı! KOSGEB tarafından sağlanan hibe ve faizsiz kredi desteğinden yararlananlar hariç olmak üzere, 30 yaşından küçük gençler sıfır faizli krediden faydalanabilecekler. KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi bitiren, krediye başvuru tarihi itibariyle 30 yaşını tamamlamamış olan genç girişimci ve sanatkarlar KOSGEB onaylı projelerinde destek alabilecekler. Bankaya sunulan projenin, 100 bin TL’ye kadar olan kısmında yüzde sıfır faiz indirim oranı uygulanacak. Bu krediden bakiyesi 2021 yılına devreden ve Hazine faiz destekli kredi borcu bulunan gençler faydalanamayacaklar.

 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum