İş Bankası, Halkbank, Akbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası Açıkladı! Borçlarla İlgili Beklenen Haber Geldi

İş Bankası, Halkbank, Akbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası Açıkladı! Borçlarla İlgili Beklenen Haber Geldi

Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası ve Akbank borçlarla ilgili beklenen haberi duyurdu. Özel ve kamu bankalarınca ödenmeyen tüm kredi borçlarıyla ilgili BDDK harekete geçti. Artık varlık yönetim şirketleri ödenmeyen borçlarla ilgili üçüncü kişileri arayamacak. İşte kredi borçlarına yönelik getirilen tüm değişikliklerin detayları...

Yazılı Bildirimde Bulunma Zorunluluğu Geliyor

Özel ve kamu bankalarının ödenmeyen kredi borçlarına ilişkin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) harekete geçti. BDDK tarafından hazırlanan yönetmelik taslağı uyarınca varlık yönetim şirketleri artık yazılı bildirimde bulunacak. Varlık yönetim şirketleri devraldıkları borçlar için takip işlemlerine başlamadan önce asıl borçlu ve yasal temsilcisini haberdar edecek. Böylelikle devralan borçlarla ilgili her zaman bilgi sahibi olunacak.

Amaç Mağduriyetin Önüne Geçmek

Bankaların ve Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu’nun yönetmelik taslağına göre diğer mali kurumların kredi alacakları Varlık Yönetim Şirketleri tarafından devralınıyor. Bu sebeple BDDK yaşanan mağduriyetin önüne geçmek adına bankalara bildirim zorunluluğu getiriyor. Böylelikle olası mağduriyet durumları engellenmiş olunuyor.

Borçla İlgisi Olmayanlar Artık Aranamayacak

Varlık Yönetim Şirketleri çalıştıkları avukatlar aracılığıyla borçlu kişilerden tutarı tahsil etmektedir. Bu noktada borç sahibinin yakınları da aranarak itibarını zedeleyici iletişim ve tahsilat yöntemleri uygulanamayacak. Borçla ilgisi bulunmayan üçüncü kişiler de aranmayacak. Öte yandan Varlık Yönetim Şirketleri borcunu ödemeyen borçluları resmi tatil günleri ve Pazar günleri arayamayacak. Aramalar da sadece 09.00 ile 20.00 saatleri arasında gerçekleştirilebilecek. Günde sadece 3 kez arama yapabilecekler. Böylelikle borçlu kişiyi taciz boyutuna varacak sıklıkta aramalar da gerçekeleşemeyecek.

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum