Kredi borcu olanlara büyük yapılandırma müjdesi geldi! 12 ay geri ödemesiz kredi yapılandırma şartları burada!

Kredi borcu olanlara büyük yapılandırma müjdesi geldi! 12 ay geri ödemesiz kredi yapılandırma şartları burada!

Kredi borcu olanlar kredi yapılandırma kampanyasından faydalanabilecek. Özellikle de esnafın kullandığı kredileri pandemi sürecinden ödemekte zorluk çektiği göz önüne alınarak 12 aya varan geri ödeme ve faizsiz ödeme seçenekleri değerlendirilip onaylandı.

 Banka kredisi kullanan ve sonrasında ekonomik sıkıntılardan ötürü borcunu geciktiren ve ödeyemeyen vatandaşlar yapılandırma haberleri için gün sayıyordu. Borcunu yapılandırarak ödeme kolaylığı talep eden vatandaşlara beklenen müjdeli haber geldi! Kredi borcu olanlar kredi yapılandırma kampanyasından faydalanabilecek. Özellikle de esnafın kullandığı kredileri pandemi sürecinden ödemekte zorluk çektiği göz önüne alınarak 12 aya varan geri ödeme ve faizsiz ödeme seçenekleri değerlendirilip onaylandı. Bu kapsamda yapılandırma süreci için onay veren 23 banka ve 20 finansal kuruluş olduğu da açıklandı. Peki, yapılandırmadan kimler faydalanabilir? Hangi bankalar kredi yapılandırma kampanyası sunuyor? Başvuru şartları nelerdir? Merak ettiğiniz tüm bu detaylar haberimizde…

Yapılandırma için Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu Başvurdu!

Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu esnafın sorunlarını dinleyerek çözümler sunmak üzere harekete geçti. Bu kapsamda tüm esnafların yakındığı ortak konu olan kredi ödemelerine ilişkin adım atıldı. Kredisini ödemekte zorluk çeken ve faizsiz geri ödeme ile yapılandırma talebinde bulunan esnafların sözcüsü olarak Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu ilgili kurumlara talebi ileterek başvuruda bulundu. Bunun üzerine Türkiye Bankalar Birliği harekete geçerek esnafın sesini duygu ve 23 banka 30 finans kuruluşuyla kredi borcu yapılandırma süreci için imzalar attı. Yapılandırma başvurusunun onay aldığını duyan TESK genel başkanı konuya ilişkin açıklama bulunarak kredi yapılandırma sürecinin detaylarına yer verdi.

Esnaf kredi borcu yapılandırma detayları

TESK genel başkanı Bendevi Palandöken esnafa yönelik esnaf kredi borcu yapılandırma sürecini birkaç başlıkta açıkladı.                Detaylar ise şu şekilde aktarıldı;

  • Kredi yapılandırma vadesi en uzun 24 ay olacak ( ödeme planı banka ya da finans kuruluşu tarafından esnafın talebine göre belirlenecek.)
  • 12 aya varan anapara ödemesi için, faizsiz ödeme seçeneği sunulacak.
  • Geri ödeme faiz oranları esnafın talebine bağlı olarak sabit ya da değişken tercih edilebilecek
  • Yapılandırmayı kabul eden bankalar ve finans kuruluşları %1 hak talep edebilecek
  • Yapılandırma süreci tamamen Türk lirası üzerinden işlem görecek.
  • Yapılandırma dahilinde ödemelerin aksaması durumu yaşanırsa sadece bir kez daha yapılandırma revize hakkı sunulacak.
  • Genel revize işlemleri için iki seçenek sunulacak. revize işlemlerde geri ödeme vade imkanı 72 aydan daha uzun sunulmayacak.

Kredi borcu yapılandırma sürecinde başvurular hakkında da sıklıkla araştırma yapılıyor. Başvurular için esnafın hangi bankaya en fazla kredi borcu varsa o bankaya ya da finans kuruluşuna giderek başvuruda bulunması gerektiği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum