Kredi Borcu Olanlara Müjdeli Haber! Beklenen Düzenleme Geldi! İstihdam İçin Büyük Adım Atıldı! Bütün Ayrıntılarıyla Haberimizde...

Kredi Borcu Olanlara Müjdeli Haber! Beklenen Düzenleme Geldi! İstihdam İçin Büyük Adım Atıldı! Bütün Ayrıntılarıyla Haberimizde...

Cumhurbaşkanın geçtiğimiz ay açıkladığı ekonomi ve hukuk alanında yapılacak düzenlemelerden bahsetti. Düzenlemelerle ilgili atılan adımlardan bir tanesi de kredi borcu olan vatandaşlar için. Düzenlemeyle ilgili tüm detaylar haberimizde.

Ekonomi alanında yapılacak düzenlemelerin duyurulmasının ardından kredi borcu olan vatandaşlar için düzenlemeler yapıldı. Düzenlemeler hangi borçları kapsamaktadır?

Büyüme ve İstihdam İçin 

Cumhurbaşkanı Erdoğan büyüme ve istihdam odaklı hedeflerin gerçekleştirilmesi gerektiğini açıkladı. Asıl amacın vatandaşı rahatlatmak olduğu ve ekonomik büyümeyi amaçladıklarını açıkladı. Düzenleme kapsamında kredi borcu olan vatandaşlar için kolaylık sağlanacağı belirtildi.

O Ödemeler İçin Öncelik

Önceliğin SGK ve kredi borçlarına ait olduğu belirtildi. Pandemi nedeniyle kısmı kapanmalar ve ciro kayıpları yaşayan küçük ve orta boyutlu işletmeye sahip olan esnafların ve işletmelerin bu dönemi en az kayıpla atlatabilmeleri için çalışmalar yapılacak. Vergi ve SGK prim borçları gibi borçların ileri bir tarihe ertelenmesi gündemde.

Çiftçiler İçin Düzenleme

Çiftçilerin toplam 5 milyar TL’yi bulan borçları için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zümrüt SGK prim borçlarını düzenlemek için başvuruların başladığını belirtti. Başvurular için son gün 31 Aralık. Ödemelere ise Mart ayının başında başlanacak. Resmi Gazete ’de yayınlandı. 

Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada kredi borcu, SGK prim ödemesi, çeşitli para cezası, meslek hastalığı ve genel sigorta primlerinin yapılandırılma kapsamında olduğunu açıkladı. 

Düzenleme ile pandemi nedeniyle ekonomik zorluk çeken vatandaşlara kolaylık sağlayacağı düşünülüyor. Borcu olan vatandaşlar düzenleme kapsamında borçlarını erteletebilecek. Borç erteletirken önemli nokta ise başvuru tarihlerini kaçırmamak.

Son başvuru tarihi 31 Aralık olarak açıklandı. Başvuru tarihinin uzatılıp uzatılmayacağı henüz bilinmiyorken kapsam dahilinde bulunan borcu olan vatandaşların 31 Aralık tarihinden önce başvuru yapmaları gerekmektedir. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.