Kredi çekmenin püf noktaları! Ucuz kredi çekebilmenin yolları nelerdir? Kredi notu yükseltme…

Kredi çekmenin püf noktaları! Ucuz kredi çekebilmenin yolları nelerdir? Kredi notu yükseltme…

Günümüzde banka kredi çekmeyen ya da kredi kartı kullanmayan hiç kimse kalmadı. Bankalar ile ilişkilerde kredi notu büyük önem taşıyor. Kredi notu düşük kişiler riskli konumda bulunuyor. Peki, kredi çekerken hangi noktalara dikkat edilmelidir?

Kredi çekme formülleri

Günümüzde banka kredi çekmeyen ya da kredi kartı kullanmayan hiç kimse kalmadı. Bankalar ile ilişkilerde kredi notu büyük önem taşıyor. Kredi notu düşük kişiler riskli konumda bulunuyor. Peki, kredi çekerken hangi noktalara dikkat edilmelidir? Kredi kullanımlarında faiz oranlarının dışında hangi detaylar incelenmelidir? Ucuz kredi çekmek için neler yapılmalıdır?

Pandemi sürecinde oluşan ağır ekonomik şartlar nedeniyle vatandaşlar banka kredilerine yöneldi. İşyerini ayakta tutmak veya ihtiyaçlarını karşılamak için banka kredisi kullanan kişilerin en çok dikkat ettiği nokta faiz oranları oldu. Bankalarda faiz oranlarında indirim yaparak kredi kullanımının önünü açtı. Lakin, kredi maliyetleri hesaplanırken sadece faiz oranlarının dikkate alınması yeterli olmayacaktır. Zira, faiz oranlarına ek olarak banka masrafları ve vergide geri ödenmek zorundadır. Ayrıca, kredi kullanımlarında vade sayılarının yüksek tutulmaması gerekmektedir. Maliyet ile vade sayısının paralel şekilde ilerlediği görülmektedir. Faiz oranları ile ilgili yapılan kampanyalar, kredi ödemelerinin sadece bir yüzünü kapsamaktadır. Kredi kullanımlarında önemli olan geri ödenecek toplam miktarın hesaplanması olacaktır. Vade sonucunda ödeyeceğiniz miktarı hesaplayarak, ne kadar borçlandığınızı öğrenebilirsiniz. Vade sayısı düştükçe geri ödenecek toplam miktar da azalacaktır.

Düşük Faiz Yüksek Vade Sayısı

Kredi kullanımlarında bankaların faiz oranları kadar vade sayıları da dikkate alınmalıdır. Ayrıca, Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu (KKDF) ve Banka Sigorta Muameleleri Sigortası (BSMV) payının hesaplanması gerekmektedir. KKDF ödemeleri banka faiz oranının yüzde 15’i üzerinden hesaplanmaktadır. Örneğin 4 bin 290 lira tutarında faiz ödeme bulunan kredinin KKDF maliyeti 644 TL olacaktır. BSMV ödemeleri ise faiz oranının yüzde 5’ine tekabül etmektedir. Yani, 214 lira vergi ücreti kesilir. Bu oranlar 20 bin TL tutarındaki banka kredisi için geçerlidir. Kredi miktarı arttıkça BSMV ve KKDF payıda yükselecektir.

İhtiyaç kredisine başvuran kişilerin sigortalı seçenek üzerinden hesaplama yapması tavsiye edilmektedir. Sigorta seçeneğinin işaretlenmesi halinde faiz oranları düşecektir. Ekonomi uzmanları kredi kullanacak kişilere tek bir bankaya bağlı kalmamalarını tavsiye etmektedir. Bankaların kredi faiz oranları ve vade sayılarıyla beraber ek masraflar için istedikleri ücret belirlenmelidir. En doğru tercihi yapabilmek için toplam geri ödenecek ücretin karşılaştırılması yapılmalıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.