Kredi İhtiyacı Olanlara Müjdeli Haber! 12 Ay Geri Ödemesiz Kredi Fırsatı! İş Bankası, Yapı Kredi, Halkbank ve Birçok Banka Kampanyaya Katıldı. Ayrıntılar Geldi...

Kredi İhtiyacı Olanlara Müjdeli Haber! 12 Ay Geri Ödemesiz Kredi Fırsatı! İş Bankası, Yapı Kredi, Halkbank ve Birçok Banka Kampanyaya Katıldı. Ayrıntılar Geldi...

Türkiye Bankalar Birliği yaptığı açıklamada 12 ay geri ödemesiz 48 ay vadeli kredi imkânı sunuyor. TBB faiz oranlarını da açıkladı değişken ve düşük faizli kredi imkânı sağlanıyor. Pandemi nedeniyle ekonomik sıkıntılar yaşayan vatandaşları sevindirecek haber geldi.

Sürpriz Faiz Oranları Sunuluyor

TBB açıklamasında faiz oranlarını sabit tutuyor ve en çok 14,5 ve değişken oranlı faizlerde ise TLREF 250 puana göre kredi imkânı sağlayacak. TBB’nin yaptığı duyuru ile beraber bankalar harekete geçti. Yapılan açıklamaya göre 12 ay geri ödemesiz 48 ay vadeli kredi imkânı vatandaşlara sağlanacak. 

Hangi Bankalar Kampanyaya Katıldı

Alınan karara göre 12 ay geri ödemesiz toplamda 48 ay vadeli kredi paketleri açıklandı. Pandemi nedeniyle ekonomik sıkıntılar yaşayan vatandaşların kredi ihtiyaçları oldukça fazla. Buna talepsiz kalmayan TBB paketi duyurdu. Katılan bankalar ise; İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, Akbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Denizbank, Garanti BBVA, TEB, QNB Finansbank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, TEB, Halkbank Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankasıdır.

Turizm Destek Paketi 

Açıklanan paketin ismi Turizm Destek Paketi olarak belirlendi. Pakete göre normal kredi oranlarından daha düşük faiz oranıyla kredi imkânı sağlanacak. Ödeme ve vade konusunda da kolaylık sağlanacağı açıklandı. 12 ay geri ödemesiz 48 ay vade imkanı sunuluyor.

Vatandaşı Destekliyor

TBB yaptığı açıklamada pandeminin en az hasarla atlatılması ve üretimin arttırılmasının hedeflendiği bunlara bağlı olarak da istihdamında arttırılacağı planlanıyor.

Türkiye Bankalar Birliği Kimdir?

Türkiye Bankalar Birliği 1958 yılında kurulmuş olmakla birlikte, amacı bakımından düzenleyicidir. Merkezi İstanbul olan TBB, tüzel kişiliği haiz kamu kurumu olma özelliği gösterir. TBB’nin genişletilmiş amacı ise serbest piyasa ekonomisinin dengelenerek, bankaların menfaatlerini koruyarak, bankacılık sisteminin genişlemesini sağlamak üzerinedir. Bu bağlamda bankalar arasında rekabetçi bir ortamın oluşmasının sağlamak ve haksız rekabetin de önüne geçmek adına kurulmuştur. Bu misyonuyla bankacılık konusunda yüksek seviyede belirleyiciliğe sahiptir.

Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Krediyi kullanabilmek için bankaya gitmeye gerek kalmadan mobil ve internet bankacılığıyla başvurular yapılabilir. Ayrıca şubelerden de kredi talebi oluşturulabilir. Fakat pandemi nedeniyle bankaların çalışma saatlerinde değişiklik olduğu unutulmamalıdır.

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum