Kredi kartı kullanan herkes için geçerli! Müşterilere SMS gitti, yeni uygulama

Kredi kartı kullanan herkes için geçerli! Müşterilere SMS gitti, yeni uygulama

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), temassız kartların kullanımına ilişkin yeni şifre kararı aldı ve bankalara da talimatı verdi. Buna göre temassız ödemelerde şifre kullanılacak. Bu kartların müşteri bilgisi dışında kullanımının engellenmesi amaçlanıyor. Vatandaşlar bu karardan sonra ‘Kredi kartında temassız ödeme kalktı mı? Kredi kartında temassız ödeme sırasında neden şifre istiyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Türkiye genelinde temassız kartların kullanımına ilişkin yeni bir karar aldı ve bankalara talimat verdi. Karar gereği, temassız ödemelerde artık şifre kullanılacak ve bu sayede kartların müşteri bilgisi dışında kullanımı engellenmiş olacak. Bu karar, son zamanlarda yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında ödemelerin güvence altına alınması amacıyla alındı.

Müşteriler, kartlarını ilk kullanımda şifre girmek zorunda kalacaklar. Şifreli işlemden sonra, kartlı ödemelerde temassız alışverişler yapmaya devam edilebilecek. Konuyla ilgili olarak, bankalar kart kullanıcılarını SMS yoluyla bilgilendirdi ve öncelikli işlemin kart şifresiyle yapılacağı, sonrasında güvenli alışveriş için temassız ödemelerin devam edeceği belirtildi.

BANKALAR SMS İLE KULLANICILARA BİLGİ VERDİ

Bu karar sonrasında, vatandaşlar kredi kartında temassız ödeme sırasında neden şifre istendiği, kredi kartı kaybolan veya çalınanların ne yapması gerektiği ve banka izinsiz harcama iddiasını kabul etmeyerek iadeden kaçınırsa ne yapılacağı gibi soruları araştırmaya başladılar. Konuyla ilgili uzmanlar, kredi kartlarının güvenli kullanımı için dikkatli olunması gerektiğini ve kartların mümkün olduğunca fiziksel temas gerektiren işlemlerde kullanılması gerektiğini belirtiyorlar.

bank.jpg

BDDK (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu) bankalara, temassız kartların kötü niyetli kullanımlarının önüne geçmek için tek kullanımlık şifre şartı getirilmesi talimatı verdi. Bu karar, deprem felaketine uğrayan bölgelerle sınırlı olmaksızın tüm Türkiye'de uygulanacak. Ekonomist Muhammet Bayram, bu uygulamanın kart sahibi dışında kullanımların önlenmesi için yapıldığını söyledi. Temassız kartın ilk kullanımında şifre isteneceğini, sonraki kullanımlarda ise istenmeyeceğini belirten Bayram, depremzedelerin, kartlarını kaybedenlerin veya çalınan kartlarının kötü niyetli kişiler tarafından kullanılmasını engellemek için böyle bir uygulamanın gerekliliğine dikkat çekti. Bayram ayrıca, yeni teknolojilerin kullanımının yaygınlaşacağını ve belki de başka düzenlemelerin yapılacağını, örneğin karekod okutulması ile ödeme gibi alternatif uygulamaların daha da yaygınlaşacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.