Kredi Kullanan Vatandaşları İlgilendiriyor! Kredi Çektiyseniz Dikkat! Yasal İşlem Başlatılacak...

Kredi Kullanan Vatandaşları İlgilendiriyor! Kredi Çektiyseniz Dikkat! Yasal İşlem Başlatılacak...

TL olarak çekilen kredilerin amacı dışında kullanımına karşı inceleme ve değerlendirmelerin sürdüğünü belirten BDDK, tespit edilen aykırılıklara karşı idari işlem uygulanacağını belirtti.

Ülkemiz şartlarında çekilen kredilerin amacından saptırıldığı ve daha çok döviz ve altın alımında kullanıldığı geride bıraktığımız günlerde hem muhalefet hem de hükümet tarafından gündeme getirilmişti.

Yapılan şikayet ve değerlendirmeler sonuç verdi ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), artan dolar kuruna karşı Türk Lirası üzerinden yapılan aykırı işlemlerle ilgili uyarısını hatırlatarak incelemelere başladı.

Türk Lirası olarak çekilen kredilerin amacı dışında kullanımına karşı inceleme ve değerlendirmelerin sürdüğünü belirten BDDK, tespit edilen aykırılıklara karşı idari işlem uygulanacağını belirtti.

Daha önce aldıkları şikayet ve bildirimlere istinaden Türk Lirası üzerinden çekilen kredilerin dolara çevrilmesine karşı denetlemelerin ve idari işlemlerin yapılacağını açıklayan BDDK, fotoğrafı web sitesi üzerinden açıklamada bulundu.

BDDK, Türk Lirası cinsinden kullandırılan kredilerin amacına aykırı işlemlere konu edilmesi halinde inceleme ve değerlendirmeler kapsamında tespitler yapılacağını duyurdu.

BDDK'nın yapmış olduğu açıklamada, "Bireysel ya da tüzel müşterilere Türk Lirası cinsinden kullandırılan kredilerin amacına aykırı işlemlere konu edilmemesine yönelik gerekli kontrollerin azami düzeyde oluşturulması hususunda Kurumumuz, gözetim ve denetimi altındaki kuruluşları talimatlandırmıştır.

Söz konusu talimatlarımız kapsamında gerekli inceleme ve değerlendirmelerimiz devam etmekte olup, tespit edilen aykırılıklar hakkında gerekli idari işlemler tesis edilmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." söylendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.