Kredi notu düşük olanlar dikkat! 20 bin TL kredi çekmek isteyenler! Banka faizi, Sigorta, Kredi vadesi

Kredi notu düşük olanlar dikkat! 20 bin TL kredi çekmek isteyenler! Banka faizi, Sigorta, Kredi vadesi

Kredi çekmek isteyenlere müjde: Banka faiz oranları düşüyor! 20 bin TL üzerinden hesaplama! Pandemi sürecinin etkileri ekonomi alanında hissedilmeye devam ediyor. Bankalar müşterilerine en uygun faiz oranları ile kredi vermek için harekete geçti. Vade sayısının artması ile geri ödenen para miktarı yükseliyor.

Kredi Maliyetlerini Düşürme Yolları

Pandemi sürecinin etkileri ekonomi alanında hissedilmeye devam ediyor. Bankalar müşterilerine en uygun faiz oranları ile kredi vermek için harekete geçti. Vade sayısının artması ile geri ödenen para miktarı yükseliyor. Peki, bankadan kredi çekenler hangi detaylara dikkat etmelidir? Düşük faiz oranı yanıltıcı olabilir mi? Vade sayısının az olması toplam ödemeye etki eder mi? 20 bin TL üzerinden örnek kredi ödeme planı…

Dünyayı etkisi altına alan korona virüsü, ülkemizde de hem sağlık hem de ekonomik hasarların yaşanmasına neden oldu. Ekonomideki yüksek enflasyon ve faiz oranları vatandaşların belini büktü. Milyonlarca kişi iş hayatındaki zorlukların üstesinden gelebilmek için banka kredilerine yöneldi. Bankalar ise düşük faiz oranlarına sahip kredi seçenekleri ile müşterilerin dikkatini çekmeye çalışıyor. Ekonomi uzmanları banka kredisi almak isteyen vatandaşların sadece faiz oranlarına odaklanmaması gerektiğinin altını çiziyor. Zira, vade sayısı ile toplam ödeme arasında paralel bir ilişki bulunuyor. Vade sayısı ne kadar yükselirse geri ödenecek miktar da artıyor. Peki, kredi kullanacak olan vatandaşlar nelere dikkat etmelidir?

Banka kredisi faiz oranı

Banka kredilerinde faiz oranları en net bilginin sunulduğu alandır. Lakin, kredi alımında sadece faiz etkili değildir. Banka masrafları ve vergi oranları da dikkate alınmalıdır. Örneğin 20 bin TL tutarında kredi çekecek olan bir vatandaşın ödemesi gereken 5 bin 464 TL ek gider bulunmaktadır. 24 ay vade ile alınan 20 bin TL miktarındaki kredinin faiz oranı ortalama yüzde 1.6 olarak belirlenmektedir. Toplam faiz ödemesi 4 bin 290 TL olacaktır. Kredi kullanımında bankalar müşterilerine ek giderler çıkarır. Tahsil ücreti, BSMV, KKDF ve hayat sigortası ücretleri müşteriden alınmaktadır.

Kredi Vade sayısı ve sigorta işlemleri

Kredi alımlarında vade sayısının düşük tutulması gerekmektedir. Faiz oranlarının düşürülmesine rağmen; vade sayısının yüksek olması geri ödemelerde sıkıntı yaşamanıza neden olabilir. Vade sayısının 12 ila 24 taksit sınırında tutulması tavsiye edilmektedir. Ayrıca, kredi kullanımlarında ‘’sigortalı’’ ve ‘’sigortasız’’ seçeneği sunulur. Sigorta ücretini bizzat belirleme hakkınız bulunmaktadır. Aylık geliriniz ve ödeme koşullarınızı hesaba katarak sigorta ücretini, bankanın sunduğu miktarın altına çekebilirsiniz. Bu sayede ek giderler için daha az ücret ödemiş olacaksınız. Kredi kullanırken vade sayılarına göre ödeyeceğiniz toplam miktarı karşılaştırmanız faydalı olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum