Kredi ve Kredi kartı kullananlar dikkat! Konut, Taşıt ve ihtiyaç kredilerinde flaş değişiklik

Kredi ve Kredi kartı kullananlar dikkat! Konut, Taşıt ve ihtiyaç kredilerinde flaş değişiklik

Kredi kullanımı ve kredi kartı ile ilgili son dakika kararı! Kredi kartı kullananları ve kredi çekecekleri doğrudan ilgilendiriyor. Tamamen değişti. İhtiyaç kredilerinde yeni bir dönem başladı. Vade süresi değişti. Sınır getirildi. Tüm bankalarda uygulanacak. Tek tek açıklandı. Kredi kartları için asgari ödeme tutarında değişikliğe gidildi.

Kredi kullanımı ve kredi kartı ile ilgili son dakika kararı! Kredi kartı kullananları ve kredi çekecekleri doğrudan ilgilendiriyor. Tamamen değişti. İhtiyaç kredilerinde yeni bir dönem başladı. Vade süresi değişti. Sınır getirildi. Tüm bankalarda uygulanacak. Tek tek açıklandı. Kredi kartları için asgari ödeme tutarında değişikliğe gidildi.

BDDK tarafından kamuoyuna açıklandı. Kredi kullanacak herkes için geçerli. Vade miktarını kredi çekilecek tutar belirliyor. Yüksek miktarda kredi kullanımının uzun vadelerle ödenmesinin önüne geçilecek. 100 bin TL'nin altında olan tüketici kredilerinde vade sınırı 24 ay olacak. 100 bin liranın üzerindeki kredi tutarlarında ise vade sayısı 12 olarak belirlendi. Öte yandan kredi kartı kullananları da doğrudan ilgilendiren bir karar verildi.

Bankaların kredi kartlarını kullananların büyük çoğunluğu asgari tutarı ödüyor. Yapılan düzenleme ile kredi kartlarında asgari ödeme tutarı yüzde 40 olarak değiştirildi. Peki kredi ve kredi kartında yapılan yeni düzenleme tüketicileri nasıl etkileyecek? Kredi kullanacakları nasıl bir ödeme planı bekliyor. Bankaların güncel faiz oranları ne kadar? İşte kredi ve kredi kartları ile ilgili yeni düzenlemenin detayları...

Bankalar nakit ihtiyaç durumunda vatandaşların ilk başvurduğu yerler oluyor. Küçük miktarlar için kredi kartları tercih edilirken daha yüksek nakit ihtiyaç durumunda tüketici kredileri kurtarıcı oluyor. Yaşanan ekonomik süreç vatandaşların nakit ihtiyacı arttırdı. Bankaların faiz oranları yükselme eğiliminde. Ancak tüketicilerin krediye olan talebi sürüyor. Bu süreçte yeni bir düzenleme hayata geçirildi.

Ekonomide yeni adımların atılacağını duyuran Hazine Ve Maliye Bakanlığı'nın ardından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan da (BDDK) yeni bir hamle geldi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kredi kartı ve tüketici kredileri için yeni bir adım attı. Finansal istikrarın güçlendirilmesi kapsamında BDDK, tüketici kredileri genel vade sınırında değişikliğe gitti. BDDK, kredi kartları için de yeni asgari ödeme tutarı ve dönem borçlarına ilişkin düzenleme yaptı. BDDK internet sitesinden şu açıklamayı yaptı:

Hazine ve Maliye Bakanlığı resmi hesabından yayınlanan basın açıklamasında yer alan adımlar kapsamında; Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kuruluşunun almış olduğu 10222 sayılı Kararı ile;

-Tüketici kredilerine ilişkin genel vade sınırının, Kredi tutarı elli bin Türk Lirasının üzerinde yüz bin Türk Lirasının altında olan krediler için 24 ay, yüz bin Türk Lirasının üzerinde olan krediler için 12 ay olarak belirlenmesine,

KREDİ KARTLARINDA ASGARİ ÖDEME TUTARI YENİDEN BELİRLENDİ 

-Limiti yirmi beş bin Türk Lirasının altında olan kredi kartları için asgari ödeme tutarının dönem borcunun yüzde yirmisi; limiti yirmi beş bin Türk Lirasının üstünde olan kredi kartları için asgari ödeme tutarının dönem borcunun yüzde kırkı olarak belirlenmesine, karar verilmiştir.

Öte yandan, devam etmekte olan çalışmalar kapsamında ise; 

-Konut kredilerinde kredi değer oranının tutar bazlı farklılaştırılması,

-Ticari krediler başta olmak üzere selektif yaklaşımın iyileştirilmesi amacıyla kredilerin yatırım ve ihracat gibi üretken alanlara yönlendirilmesi,

-Yurt dışı yerleşiklerle türev işlem gerçekleştiren tüzel kişilere kullandırılacak kredilerin risk ağırlığının artırılması,

-Yurt dışı yerleşiklere tahsisli swap imkanının getirilmesi hususlarında gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır.

BDDK'nın kredi kararının ardından vatandaşlar kredi faiz oranlarının ne kadar olduğunu araştırmaya başladı. İhtitaç, konut ve taşıt kredilerinde günler faiz oranları bankalar tarafından açıklandı. İşte Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank ve diğer bankaların uyguladığı en güncel faizler...

ZİRAAT BBANKASI 

Ziraat Bankası ihtyiaç kredisi faiz oranı yüzde 1.79. 10 bin TL kredi kullanımında 36 ay vadelendirme yapılması durumunda taksit ödemeleri 401,75 TL oluyor.

Ziraat Bankası'ndan 25.0001 liralık tüketici kredisi kullanacaklar için faiz oranı yüzde 1,69 olarak belirlendi. 36 aylık vadelendirmede taksit miktarı 985,28 TL oluyor.

Aynı bankadan 50 bin TL kredi kullanmak isteyen çalışanlar için de faiz oranı 1.69. Taksit mikrarı en fazla 24 ay olabiliyor. Bu şekilde vade yapılması durumunda aylık ödeme miktarı 2.652,00 TL oluyor.

Ziraat Bankası'ndan konut kredi kullanacakları yüzde 1,36'lık faiz oranı bekliyor. 500 bin TL'lik kredi kullanımında 120 ay vade seçeneği ile aylık taksit miktarı 8.475,64 TL oluyor.

Taşıt kredisi faiz oranları ise 1.61 olarak belirlendi. Ziraat Bankası'ndan 150 bin TL'lik kaskolu araç kredisi kullanımında 48 ay vadede geri ödeme 4.822,85 TL oluyor.

VAKIFBANK KREDİ FAİZLERİ 

VakıfBank'tan 24 ay vade ile 50 bin TL kredi kulanacak olan müşterileri 1.95 faiz oranı bekliyor. Aylık ödeme tutarı ise 2.746,47 TL oluyor.

Konut kredisinde faiz oranı 1.29. VakıfBank'tan 120 ay vadeli olarak 500 bin lira konut kredisi kullanacakların taksit ödemeler, 8.214,35 TL

HALKBANK KREDİ FAİZLERİ 

Halkbank ihtiyaç kredisinde faiz oranları 1,71 olarak belirlendi. 10 bin TL'lik iktiyaç kredisinin geri ödemesi 36 ay vadeli olarak 395,61 TL.

Banka ayrıca özel sektör çalışanlarına 100 bin TL'lik ihtiyaç kredisi veriyor. Bu kredinin faiz oranları ise yüzde 1,89. 100 bin liranın geri ödemesi 24 ay vadeli olarak 5.448,98 TL.

Konut kredisinde faiz oranları 1,2 olarak belirlendi. Halkbank'tan 500 bin TL'lik konut kredisi kullanımında 120 ay vadelendirme yapılırsa taksit miktarı 7.884,02 oluyor.

Taşıt kredisi kullanacaklar için faiz oranları 1,59 olarak belirlendi. Halkbank'tan yapılacak 280.000 TL'lik kredi kullanımında 48 ay vadede ödeme miktarı 8.958,47 TL oluyor.

İŞ BANKASI KREDİ FAİZ ORANLARI 

İş Bankası'ndan 10 bin TL ihtiyaç kredisi kullanacakları %2,05 faiz oranı bekliyor. 10 bin TL 36 ay vadeli olarak geri ödenirse, aylık ödeme miktarı 421,89 TL oluyor.

100 bin TL'lik ihtiyaç kredisi kullanılması durumunda aynı faiz oranı geçerli oluyor. 24 aylık vadelendirmede geri ödeme miktarı aylık olarak 5.566,60 TL oluyor.

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI 

İş Bankası'ndan konut kredisi kullanacaklar faiz oranlarının ne kadar olduğunu merak ediyor. Bankadan yapılan açıklamada, 500 bin liralık konut kredisinde faiz oranının %2,05 olduğu duyuruldu. 500.000 TL'lik kredi kullanacakların 120 ay vadede geri ödemeleri ise 11.233,95 TL.

Taşıt kredilerinde de aynı faiz oranı geçerli. İş Bankası'ndan 100 bin liralık taşıt kredisi kullanımında 36 vade seçeneği tercih edildiğinde geri ödeme miktarı 4.218,91 TL oluyor.

GARANTİ BBVA KREDİ FAİZLERİ 

Garanti Bankası'ndan tüketici kredisi kullanacakları, kredi tutarına göre farklı faiz oranları bekliyor. 15 bin TL'lik ihtiyaç kredisinde faiz oranı % 2,75 olarak belirlendi. 15.000 TL 36 ay vadede 718,16 TL olarak geri ödeniyor.

GARANTİ BBVA KONUT KREDİSİ 

Garanti BBVA konut kredisi faiz oranları % 2,75. 500 bin TL 120 ay vadede, 14.301,52 TL olarak geri ödeniyor.

AKBANK İHTİYAÇ KREDİSİ HESAPLAMA 

Akbank'tan 100 bin TL ihtiyaç kredisi kullanacakları yüzde 2,09 faiz oranı bekliyor. 100 bin liranın 24 ay vade ile kullanılması durumunda aylık taksit miktarı 5.596,22 TL oluyor.

Daha düşük nakit ihtiyacı olanlar için taksit miktarı artıyor. Ancak kredi faiz oranları da banka tarafından yükseltiliyor. 15 bin TL'lik ihtiyaç kredisi kullanımında faiz oranı % 2,16 oluyor. 24 ay vadeli olarak 15 bin TL kredi kullanılırsa geri ödeme aylık olarak 847,24 TL oluyor.

QNB FİNANSBANK KREDİ FAİZ ORANLARI 

QNB Finansbank'tan ihtiyaç kredisi kullanacakları %2,04 faiz oranı bekliyor.10 bin TL'lik kredi kullanımında 36 ay vade seçeneği ile aylık geri ödeme 1.263,32 TL oluyor.

TEB İHTİYAÇ KREDİ FAİZ ORANLARI 

TEB ihtiyaç kredisinde faiz oranlarını yüzde 1.99 olarak belirledi. 10 bin TL'nin 24 ay vadeli olarak geri ödenirse taksit miktarı 552,23 TL oluyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.