QNB Finansbank İmzaları Attı! Şok Kredi Açıklaması! 335 Milyon Dolarlık Kaynak!

QNB Finansbank İmzaları Attı! Şok Kredi Açıklaması! 335 Milyon Dolarlık Kaynak!

QNB Finansbank açıklamada bulundu. Sendikasyon kredisini artırarak yenildiğini duyurdu. 335 milyon dolarlık kaynak temin etmek üzere imzalar atıldı, anlatma yapıldı.

QNB Finansbank açıklamada bulundu. Sendikasyon kredisini artırarak yenildiğini duyurdu. 335 milyon dolarlık kaynak temin etmek üzere imzalar atıldı, anlatma yapıldı.

QNB Finansbank’ın imzaladığı anlaşma 335 milyon dolarlık kaynak temin etme yönünde oldu. 97 milyon dolar ve 196,5 milyon avro olarak toplamda 335 milyon dolarlık kaynak temin edileceği duyuruldu.

QNB Finansbank tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) tarafına yapılan açıklamada 367 gün vadeli sendikasyon kredisinin toplam maliyeti dolar diliminde Libor + % 2,50 avro diliminde Euribor + %2,25 olarak gerçekleştiği yer aldı.

Elektrik tüketiminde yenilenebilir kaynakların kullanılması için yeni kömür santrali projelerinin finanse edilmemesi amacına farklı ülkelerden kalıtım sağlandı.

QNB Finansbank Genel Müdürü Güzeloğlu’nun Görüşleri

QNB Finansbank’tan gelen açıklamada QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu’nun fikir ve görüşlerine yer verildi. Güzeloğlu, 2021 yılının ilk yarısında başarıyla tamamlanan sürdürülebilirlik  odaklı bu finansman anlaşmasının, bankanın çevresel ve sosyal kalkınmaya destek  konusundaki kararlılığını ortaya koyduğunu vurgulayarak, şöyle açıklamalarda bulundu:

‘’Pandemi sürecinde şekillenen yeni düzende sürdürülebilir iş  modellerinin ve bu modelleri benimseyen kurumların, başarılı yönetimleri ile  olumlu ayrıştığını gözlemledik. QNB Finansbank olarak, yıllardır güçlenerek devam  eden sürdürülebilirlik çalışmalarımızı ilk defa bir yurtdışı borçlanma programı  kapsamında verdiğimiz taahhütlerimize de taşıdık ve sürdürülebilirlik  stratejimizdeki kararlılığımızı bir kez daha ortaya koyduk."

QNB Finansbank’tan Gelen Açıklama

"Salgın sürecinde bankamızın yenilediği üçüncü sendikasyon kredisi olan bu işlem, uluslararası piyasaların bankamıza ve Türkiye’deki bankacılık sektörüne duyduğu güveni bir kez daha teyit etmiştir. Sağladığımız bu kaynağı yine Türk ekonomisini ve sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek amacıyla kullandıracağız.’’ 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.