Son Dakika! Devletten 60 Ay Vadeli 1 Yıl Ertelemeli Destek Paketi ! KOBİ'lere 6 Milyar TL Kredi! İşte Bütün Ayrıntılar...

Son Dakika! Devletten 60 Ay Vadeli 1 Yıl Ertelemeli Destek Paketi ! KOBİ'lere 6 Milyar TL Kredi! İşte Bütün Ayrıntılar...

Avrupa Yatırım Fonu’ndan alınan 300 milyon TL değerinde hibe ve kendi kaynaklarını kullanarak oluşturduğu 300 milyon TL değerinde destek birleştirilerek fon oluşturuldu. Oluşan fonda KOBİ’lere 6 milyar TL kredi sağlanması bekleniyor.

Pandeminin oluşturduğu ekonomik sıkıntılar küçük ve orta boyutlu işletmeleri desteklemek ve yardımcı olmak için Kredi Garanti Fonu (KGF) 6 milyar TL kredi sağlayacak. Sokağa çıkma yasakları, koronavirüste ikinci dalganın yaşanması vatandaşları evlerinde vakit geçirmeye itti. Küçük ve orta boyutlu işletmeler ise bu durumdan fazlasıyla etkilendi. KGF küçük ve orta boyutlu işletmeleri destekleyeceğini kredi paketi açıklayarak gösterdi.

Avrupa Yatırım Fonu Destekledi

Avrupa Yatırım Fonu 300 milyon TL değerinde hibe sundu ve kendi kaynaklarından fonu destekleyerek 6milyar TL tutarında kredi desteği sunulacak.

“İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği Programı”  (COSME) kapsamında küçük ve orta boyutlu işletmeler 1milyon 125 bin TL tutarına kadar kredi alabilecek.

Fırsatlar Sunuyor

60 ay vadeli ve 1 yıl ödemesiz olan kredi paketinin faizi kredinin alınacağı banka tarafından belirlenecek. İlgili fon kapsamında küçük ve orta boyutlu işletmeler 7,5 milyar TL’ye kadar kredi sağlanacak.

İstihdamı Arttıracak

KGF Genel Müdürü Kasım Akdeniz “Bu destek paketi KOBİ’lerin rekabet gücünün arttırılması amacıyla Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan bütçe kapsamında Avrupa Yatırım Fonu aracılığıyla yürütülen COSME Programı içerisinde imzalanan protokolün devamı niteliğindedir. Bu destek paketi kapsamında vereceğimiz kefaletler ile KOBİ’lerin finansmana erişimlerini kolaylaştırarak üretim, istihdam ve rekabet güçlerini artırmayı hedefliyoruz. Özellikle içinde bulunduğumuz salgın döneminde, nakit akışının, üretimin ve istihdamın sürdürülebilirliği açısından finansmana erişimin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Mümkün olduğu ölçüde yaygın ve katma değerli alanlarda kullanmayı hedeflediğimiz bu destek paketinin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."  Açıklamasıyla istihdamı artıracakları ve rekabet ortamı oluşturacakları açıklamasında bulundu. Başvurular ise bugün başlamış bulunmaktadır. 

KGD Nedir?

KGF, 14 Temmuz 1993 tarih, 93/4496 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kuruluş organizasyonunu tamamlayıp ilk kefaletini 1994 yılında vererek faaliyetlerine başlamıştır. KGF, kurumsal bir kefalet kuruluşu olarak teminat yetersizliği nedeniyle çeşitli kredi ve destek imkânlarından yeterince yararlanamayan Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) ve KOBİ dışı işletmelerin, "müteselsil kefil" olmak suretiyle krediye erişimlerini sağlamaktadır. 

KGF Kime Bağlı?

KGF anonim şirkettir. Kamu kuruluşudur ve ortakları; kamu kurumları içinde KOSGEB, TOBB, TESK ile Eximbank, Halkbank, Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası'dır. Özel kuruluşlar arasında ise Akbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Alternatifbank, Anadolubank, Burgan Bank, Denizbank, Fibabanka, Garanti Bankası, ING Bank, İş Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Nurol Yatırım Bankası, Odea Bank, QNB Finansbank, Şekerbank, Turkland Bank, Türki Ekonomi Bankası, Yapı ve Kredi Bankası ile Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı (MEKSA) ve Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV)’dür.

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.