Tüm bankalar müjdeyi verdi..! Kredi çekenlere iyi haber, Kredi borçları erteleme fırsatı

Tüm bankalar müjdeyi verdi..! Kredi çekenlere iyi haber, Kredi borçları erteleme fırsatı

Kredi borcu erteleme yapmak isteyen vatandaşlara müjdeli haber geldi. Bankalara kredi ve kredi kartı borcu olanlar hemen başvuru yaparak yapılandırmadan faydalanabilir, borçlarınızı erteleyebilirsiniz. Sizin için kredi erteleme ile ilgili tüm detayları açıkladık…

İçinde bulunduğumuz pandemi döneminde vatandaşların kurtarıcıları bankalar oldu. Düşük faizli, uzun vadeli kredi imkanları sunan bankalardan alınan kredi borçları ödenmemeye başlandı. Kapanan işletmeler ve gelen kısıtlamalar nedeniyle banka kredilerini ödeyemeyenler için müjdeli haber meclisten geldi.

Başvuru yapan vatandaşlar için kredi taksitleri ertelenecek!

Mecliste verilen teklifin kabul edilmesiyle, banka borcu bulunan vatandaşlara erteleme imkanı sunuldu. İnternet Vergi Dairesi üzerinden yapılacak başvurular ile borçlar 18 taksite kadar bölünebiliyor. 2 ayda bir yapılacak ödeme ile tüm borçlar 36 ayda ödenecek. İlk taksitte tüm borcunu ödemek isteyen vatandaşların, biriken faizlerinin yüzde 90’ı silinecek.

6 Aya kadar kredi erteleme yapabileceksiniz

Pandeminin ikinci dalgasının başlamasının ardından vatandaşlar aldıkları kredileri ödemekte zorluk çekmeye başladı. Kısıtlamalar doğrultusunda kapanan iş yerleri geçim sıkıntısı yaratmaya başladı.

Bu süreçte vatandaşlar çözümü banka kredilerinde buldu ve düşük faiz oranı veren bankalardan kredi çekerek süreci atlatmaya çalışıyor. Yapılan son düzenleme ile esnafa ve vatandaşlara nefes olacak yeni bir karar çıktı.

Nakit ihtiyaçlarının karşılanması adına kullanılan ihtiyaç, taşıt ve konut kredileri ile tüm ticari kredilerde 6 aya kadar erteleme imkanı bulunuyor. Kredi taksit erteleme hakkınızı kullanmak için hızlı davranıp, başvuru yapmanız gerekiyor.

Daha önce alınan kararla da BDDK, 90 gün olan takip süresini 180 güne çıkararak, kredi kullanan ve ödeme güçlüğü çeken vatandaşlara yardımcı olacak başka bir karara imza atmıştı. Şimdi çıkan kredi taksit erteleme imkanı ile biraz da olsa esnafın ve vatandaşın rahat nefes alması sağlanmak isteniyor.

Kamu bankalarında ise, kredi ertelemelerin olmadığı özel bankalarda olduğu belirtilmekte. Kredi borcunuzun olduğu bankayı arayarak en doğru ve en güncel bilgiyi alabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.