Ziraat bankası, Halkbank, Vakıfbank kredi kartı kullananlar dikkat! Hemen itiraz edin

Ziraat bankası, Halkbank, Vakıfbank kredi kartı kullananlar dikkat! Hemen itiraz edin

Kredi kartı kullananlar dikkat! Geçtiğimiz günler de değişti! İtiraz eden kazanır. Ziraat bankası, Vakıfbank, Halkbank, İNG bank, Türkiye Ekonomi bankası kredi kartı kullananlar bu haber sizi ilgilendiriyor.

Kredi kartı kullananlar dikkat! Geçtiğimiz günler de değişti! İtiraz eden kazanır. Ziraat bankası, Vakıfbank, Halkbank, İNG bank, Türkiye Ekonomi bankası kredi kartı kullananlar bu haber sizi ilgilendiriyor.

2020 yılında kredi kartı kullanan vatandaşlar biriktirdikleri para puanların bir sonraki sene yani 2021 yılına devredilip devredilmeyeceği konusunda merakla bekliyordu. Covid-19 pandemi salgını tüm dünyayı kasıp kavururken insanlar harcamalarını internet üzerinden kredi kartı ile yapmaya başladı. Bu süreçte kredi kartı ile alış verişler rekor seviyeye geldi. Yapılan harcamalar ile kredi kartlarında biriktirilen para puanlar kampanya süresi dolduğunda siliniyor.

Bazı bankalar kredi kartı ile yapılan harcamaların para puanlarını kampanya süresi ile sınırlandırma yaparken bu kampanya sürelerinin bitmeden kullanılması konusunda uyarılarda bulunuyor.

Para puanları sadece kredi kartları ile değil, alış veriş yaptığınız mağazaların kartları ile olsun, benzin istasyonları olsun daha bir çok alanda bu  puanları biriktirerek harcamalarınızda tasarruf sağlayabilirsiniz.

Salgın döneminde hızla artan kredi kartı harcamalar ile herkesi ilgilendiren bir karara yer verildi. Kampanya süresince biriktirilen para puanları yeni yıla devretme kararı verildi. Sektörün önde gelen bankaları ve kamu bankaları kredi kartı kullanan müşterilerine merak edilen soruları ve önemli açıklamalarda bulundular.

Para puanlar yeni yıla devredecek!

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu; bankaların kredi kartlarını kullanarak bir yıl boyunca biriktirilen para puanlar hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Puanların devrinin güzel bir haber olduğunu belirten Ağaoğlu, “Böyle olması gerekiyordu. Bankalarda biriken puanları sene sonu iptal ediyorlardı, tüketiciye de yansımıyordu” dedi.

“Silinen para puanlar için itiraz edebilirsiniz”

Benzin istasyonları, giyim mağazaları, süper marketler gibi bir çok markalar müşterileri için para puan kazanma konusunda kampanyalar yapmakta. Kredi kartı kullanan müşterilerin ise bankaların para puan kampanyalarını sınırlı süre koyması müşterilerin bu konuda bilgi sahibi olmadıklarını ve harcamalarını unuttukları konusunda düzenli olarak uyarılarda bulunduklarını dile getirdi. Ayrıca Ağaoğlu şu açıklamalar ile devam etti. “Tüketicinin elde ettiği puanlar onların kazanmış olduğu haklarıdır. ‘İki ay sonra sileceğim, yıl sonunda sileceğim’ gibi mesajlar geliyor ama bunları hukuki bir dayanağı yok”

Peki uzmanlar bu konuda ne diyor?

Uzmanlar ise bankaların müşterilerinin kredi kartı para puanlarının silinmesi konusunda bir çok itiraz geldiğini belirtiyor. Para puanı silinen tüketiciler bankalarına itiraz edip, geri iade edilmezse eğer “Tüketici Hakem Heyeti”ne başvuru yapabilirler.

Bankalardan para puan hakkında yapılan açıklamalar ise şöyle;

Vakıfbank

Müşterilerimi her yıl bankamızdan kredi kartları ile yapmış oldukları harcamalar sonrasında biriktirdikleri para puanlar ömür boyu kullanabilirler kazanmış oldukları hakkı asla silmiyoruz. Bu kazanılan para puanlar ise bir sonraki seneye devrettiğini dile getirdi.

Ziraat Bankası

Ziraat bankası yetkililerin yaptığı açıklamada Ziraat bankart ile kazanılan para puanlar sene sonunda silinmediği, bir sonraki sene veya istedikleri süre içerisinde kullanabileceklerini belirtti.

Halkbank

Pandemi salgını nedeni ile müşterilerimiz biriktirdikleri para puanlar silinmeden bir sonraki seneye devrediliyor. Ayrıca Halkbank paraf paralar ile internet üzerinden harcamalar yapabilirler.

Türk Ekonomi Bankası

Müşterilerimiz Türkiye Ekonomi Bankası kredi kartı ile yaptıkları harcamalardan kazandıkları para puanlar silinmeden bir sonraki sene içerisine devredip kullanabilirler. Ayrıca kampanyalardan kazanılan para puanları süresi bitmeden önce müşterilerine bildirdiklerini belirtti.

İng Bank

İNG bank kredi kartı ile kazanılan para puan hakkında ise şöyle açıklama yaptı. Kredi kartımız ile yapılan harcamalardan biriktirilen para puanları covid-19 salgın döneminden dolayı müşterilerimiz harcamalarını daha rahat yapabilmeleri için silmiyoruz ve yeni seneye devrediyoruz. Eğer kısıtlı süreli kampanyalardan kazanılan para puanlar var ise müşterilerimize bu kampanyaların bitiş süresi hakkında bilgilendirme yapıyoruz dedi.

Bu bankalar dışında kredi kartınız ile kazandığınız para puanlarınız silindi ise hemen itiraz edebilirsiniz. Yapacağınız itiraz ile kazandığınız para puanları tekrar geri almaya hak kazanabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.