Ziraat bankası, Halkbank, Vakıfbank ve diğer bankalardan ihtiyaç kredisi çekeceklere kötü haber..

Ziraat bankası, Halkbank, Vakıfbank ve diğer bankalardan ihtiyaç kredisi çekeceklere kötü haber..

İhtiyaç kredisi çekmek isteyenlere BDDK’dan kötü haber geldi. BDDK yaptığı açıklamaya göre, Ziraat bankası, Vakıfbank, Halkbank ve diğer özel bankalar da dahil olmak üzere tüketici kredisinde vade sınırlamasına gitti. BDDK’nın yaptığı son dakika gelişmesinin detayları sondakika7.com adresinde

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ihtiyaç kredilerinde 36 ay geri ödemesi olan krediler de vade sınırına sınırlama getirdi. Bu kararın detayları ise şöyle.

Yapılan açıklama sonrası “36 ay olarak belirlenen tüketici kredilerine ilişkin genel vade sınırının kredi tutarı 50 bin Türk Lirasının üzerinde olan krediler için otuz altı aydan yirmi dört aya indirilmesine” karar verildiği açıklandı.

Yapılan açıklamanın devamında ise verilen diğer karar şöyle oldu. “Bu karar tarihinden önce kullandırılan bu kapsamdaki kredilerin borç bakiyelerinin 50 bin Türk Lirasının üzerinde olsa dahi borçlu tarafından talep edilmesi durumunda en fazla otuz altı ay ile sınırlı olmak üzere yeniden yapılandırılabilmesine karar verilmiştir” denildi.

Kamu bankaları sınırlamaya gidecek mi?

Ziraat bankası, Halkbank ve Vakıfbank gibi kamu bankası olan bankalar ve özel bankalar da bu karar uymak zorunda. Daha önce Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, daha önce yaptığı açıklamalarda ihtiyaç kredisi artışlarında sınırlama sinyalini vermişti. Özel bankalar ve BDDK arasında bu karar konusunda fikir ayrılığı olduğu medyaya yansıdı..

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.