Ziraat bankası kredi musluklarını açıyor! Milyonlarca çiftciye müjdeli haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan Duyurdu

Ziraat bankası kredi musluklarını açıyor! Milyonlarca çiftciye müjdeli haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan Duyurdu

Seçimlere geri sayım başlarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da seçim çalışmaları hız kazandı. Erdoğan, çiftçi destek kredisinin detaylarını açıklayarak, "250 bin liraya kadar verecek kredinin yıllık faizi yüzde 9.75 ve vade süresi 36 aya kadar olacaktır" ifadelerini kullandı.

2023 seçimlerine geri sayım başlarken Cumhurbaşkanı Erdoğan da seçim çalışmalarını hızlandırdı. Neredeyse her gün yeni bir 'müjde' duyuran Erdoğan, bugün de Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'nda çiftçilere yönelik 'müjde'sini açıkladı. Erdoğan, "Çiftçi böylece, gelir elde edemedikleri dönemde ihtiyaçlarını karşılayabilecek" dedi.

Erdoğan'ın konuşması şöyle:

Çiftçi destek kredisini uygulamaya geçireceğimizin müjdesiyle başlıyoruz. Bu krediyi çiftçilerimiz hasada kadar yapacakları her türlü harcamalar için kullanabilecek. Böylece, gelir elde edemedikleri dönemde ihtiyaçlarını karşılayabilecek. 250 bin liraya kadar verecek kredinin yıllık faizi yüzde 9.75 ve vade süresi 36 aya kadar olacaktır. 

TARIMSAL KOBİ KREDİSİ

İkinci müjdemiz tarımsal KOBİ kredisi. Bu sayede nihai malın katma değerinin üreticimizde kalmasını sağlamak istiyoruz. Üst limiti 15 milyon lira, yıllık faiz oranı yüzde 4.75'tir. Yatırım kredilerinde 10 yıla, işletmede 24 aya kadar vade uygulanabilecek. 

TARIM BORÇ TRANSFERİ KREDİSİ

Başka bankalardan yüksek faizle kredi kullanmış çiftçilerimizi Ziraat Bankası ile bu yükten kurtarmayı amaçlıyoruz. Üst limiti 5 milyon lira, faiz oranı yüzde 9.75. Ziraat Bankası Genel Müdürümüze genç ve kadın çiftçi kredi limitlerini 500 bin liradan 1 milyon liraya çıkaralım diyorum. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.