Oyuncu Sadık İncesu hayatını kaybetti!

Oyuncu Sadık İncesu hayatını kaybetti!

Duyurduğu ölüm ve hastalık haberleri nedeni ile magazin camiasında "Felaket Tellalı" lakabı ile ünlenen ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, 64 yaşındaki oyuncu Sadık İncesu'nun 2 gün önce hayatını kaybettiğini duyurdu.

Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, 64 yaşındaki oyuncu Sadık İncesu'nun hayatını kaybettiğini kara kara kapkara bir gün yazarak duyurdu. Akay, "Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği Mayıs Sıkıntısı adlı filmde rol almıştı. Oyuncu Sadık İncesu'yu kaybettik. 13 Ekim 2022 Perşembe günü hayatını kaybeden İncesu, maalesef amansız hastalığa yenik düştü. Yapımcılık ve görüntü yönetmenliği de yapan Sadık İncesu, aynı zamanda çok değerli bir fotoğraf sanatçımızdı ve Nuri Bilge Ceylan'ın da asistanıydı. Hastalığının ilerleyen dönemlerine denk gelen Haziran ayında gerçekleşen son sergisine katılmıştı. Bu sergi Eylül ayında İzmir'de tekrarlanacaktı ancak katılacak gücü kalmamıştı. Kara kara kapkara bir gün... Maden şehitlerimiz, Billur Kalkavan'ın ölüm haberi ve Sadık İncesu bugün Nurtepe Cemevi'nde yapılan törenden sonra, Etiler Ulus Mezarlığı'nda defnedildi. Hepsinin mekânı cennet olsun inşallah." ifadelerini kullandı.

SADIK İNCESU KİMDİR?

Oyuncu Sadık İncesu 1958 yılında dünyaya geldi.  Yapımcı ve Görüntü Yönetmeni olarak da sinemaya emek veren İncesu, Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği Mayıs Sıkıntısı adlı filmde tanındı. Mehmet Güleryüz'ün yönettiği Havar adlı filmin görüntü yönetmenliğini yapan Sadık İncesu, Yurt adlı kısa filmin de yapımcılığını üstlenmişti. Aynı zamanda fotoğraf sanatçısı olarak da ün yapan İncesu, çok sayıda sergide de yer aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.