Ünlü Sanatçı Bilal Sonses: Ebru Gündeş’in Bir Şarkımı Okumasını Çok İsterim!

Ünlü Sanatçı Bilal Sonses: Ebru Gündeş’in Bir Şarkımı Okumasını Çok İsterim!

Özgür Aras'ın sunumuyla gerçekleşen, Kral Pop Radyo'da yayınlanan "Özgür Aras'la Baş Başa"nın bu hafta ki konuğu Bilal Sonses oldu. Özgür Aras ile keyifli bir sohbet gerçekleştiren Bilal Sonses, çok özel açılamalar yaptı.

Bilal Sonses, programda ilk olarak müzikle yolunun nasıl kesiştiğini anlattı. Bilal Sonses; "Rahmetli babamda müzisyendi. Onun bende çocuk yaşta çok etkisi oldu. Sonrasında 12 – 13 yaşlarından itibaren şarkı yazmaya başladım. Sonra stüdyo ve kayıt işlerine merak sardım. 15 yaşında artık kendi kayıtlarımı almaya başlamıştım. İlk olarak uzun bir süre 18 yaşına kadar rap müzikle ilgilendim. Sonra gitar çalmayı öğrendim, slow ve pop şarkılar yazmaya başladım. "dedi.

Ya Topçu Ya da Popçu Olacaktım!

Bilal Sonses, müzik kariyerinin çocukluk hayali olup olmadığını sorusuna ise şu anıtı verdi; "Çocukken futbol oynuyordum. Ya topçu ya da popçu derlerdi ya o bendim herhalde... Ya topçu olacaktım ya da popçu... Futbol olmadı, müzikle devam ettik. Yani müzik hep içimdeydi..." dedi.

Ebru Gündeş'in Bir Şarkımı Okumasını Çok İsterim!

Kendi şarkıların yanı sıra sanatçı dostlarına verdiği şarkılarla da büyük başarı yakalayan Bilal Sonses, Ebru Gündeş'in, bir şarkısını okumasını çok istediğini söyledi. Şu an Ebru Gündeş ile her hangi bir tanışıklığının olmadığını belirten Sonses, ona uygun bir şarkı yazdığında kendisine ulaştıracağını söyledi.

Kendi Şansımı Yarattım!

Müzik dünyasında ilerlemesinin kendi yarattığı şansla olduğunu söyleyen Bilal Sonses, sözlerine şöyle devam etti; "Sosyal medyayı iyi kullanıyordum, yeni çıkan isimleri takip ediyordum. İşi bir yere getirdikten sonra tıkandım. İşi bir adım öteye nasıl taşıyacağımı bilmiyordum. Menajerim Kortan Kurnaz bana çok destek oldu. Samsun Demir'de bana çok destek verdi. Sonrasında bu günlere geldik. "dedi.

Yazdığım Şarkıların Sahipleri Var...

Yazdığı aşk şarkılarıyla dikkat çeken Bilal Sonses, şarkıların bir sahibi olup olmadığını da anlattı: "Bu şarkılar birine değil, ama öyle 20-30 kişiye de değil... Farklı farklı kişilere yazmış olduğum şarkılar var. Ama bu bir elin parmak sayısını geçmez. "dedi.

Her Müzik Tarzından Besleniyorum!

Bilal Sonses, kendi müzik tarzını ise şu sözlerle tanımladı; "Aslında bunun cevabını bende bilmiyorum. Çünkü hepsinden ufak ufak besleniyorum. Hip – hop şarkısı yaptığımda arabesk tınıları da oluyor, zaman zaman bağlama da çaldırıyoruz. Her tarzdan ufak ufak bir şeyler aldığımı düşünüyorum. Bugüne kadar çok fazla müzik tarzı dinledim. Hepsinden beslenerek kendi tarzımı oluşturdum diyebilirim." dedi.

Arabesk Müziği Dinlemeyi Daha Çok Seviyorum!

Bilal Sonses, programda dinlediği ve sevdiği müzisyenleri de açıkladı. Bilal Sonses; "Yıldız Tilbe, İbrahim Tatlıses'i  çok sever ve dinlerim. Ebru Gündeş, Sibel Can ve Güllü.... Müslüm Gürses' çok severim. Koyu arabeske gidersek de Selahattin Özdemir diyebiliriz. Arabesk müziği dinlemeyi daha çok seviyorum. " dedi.

Hareketli Şarkı Yazamıyorum!

Slow ve duygusal şarkılarla sevenleriyle buluşan Bilal Sonses, hareketli şarkılar yazamadığını, hareketli şarkıları da kendisine yakıştıramadığını söyledi.

Müzik Yapmak İçin Eğitim Almaya Gerek Yok!

Bilal Sonses, içinde bulunduğumuz müzik dünyasını ise şu sözleriyle değerlendirdi; "Bence müzik yapmak için eğitim almaya gerek yok. Belki de Allah vergisi bir yeteneğiniz vardır. Siz onu kendi kendinize geliştirirsiniz. Herkes okuyacak imkanlara sahip olamıyor. Ben de öyleydim... Ailemin hayat kaygısı yüzünden Turizm okudum. Turizm sektöründe de çok çalıştım. Ama bence insanın biraz kendisini de bilmesi gerekiyor. Bazı işler çok ticari duruyor. Elbette geçimimizi sağlamamız gerekiyor ama biraz işin samimiyeti kayboluyor. Biraz da müziğe saygısızlık yapılıyor.  Maalesef böyle işler görüyoruz. "dedi.

Benim Odak Noktam Müzik!

Bilal Sonses, müzik dünyasındaki rakipleri arasında Bilal Sonses'in sırrı ne sorusuna ise şu cevabı verdi; "Herhalde çok çalışmak ve sadece müzik yapmaya odaklanmak. Ben tek bir şeye odaklanmak istiyorum o da müzik. Hep o yoldan ilerliyorum. Kendinizi verdikçe başarılı olmak ihtimaliniz daha da artıyor. Benim odak noktam müzik..."dedi.

Bugünleri Hayal Bile Etmemiştim!

Bilal Sonses, ileriye dönük hedeflerini ise şöyle anlattı; " İlk hedefim olduğum yeri korumak. Bugünleri hayal bile etmemiştim. Ben işi bir yere getirdim ama sonrası için çok fikre sahip değildim. Çok şükür Allah bana daha ötesini nasip etti. "dedi.

Ben Çapa'da Mahalle Kültürüyle Büyüdüm!

Bocaladığım zamanlar çok oldu ama çok şükür onu yönettiğimi düşünüyorum. Ben Çapa'da mahalle kültürüyle büyüdüm. Bu sektöre girdiğimde buradaki insanlarında böyle olduğunu zannettim. Öyle bir hataya düştüm. Öyle olmadığını görünce psikolojik anlamda çok üzüldüm.  " dedi.

18 yaşında Ünlü Olsaydım Bunu Yönetemezdim!

Bilal Sonses, müzik sektörüne yeni girecek olan gençlere ise şu önerilerde bulundu; "Hiç acele etmesinler, özellikle yaşları küçükse... Çok ünlü olmaya heveslenmesinler. 18 yaşında ünlü olsaydım bu süreci yönetmezdim. Sabırlı olsunlar, çok çalışsınlar, insanların ne dinlediğini takip etsinler. Kalplerini temiz tutsunlar. Müzikten daha önce aklıma hep şunu kazıdım. Bilal sapıtma... İşinde gücünde ol... Allah sana böyle bir fırsat verdi kıymetini bil. Şarkıların tutmaya bilir ama vicdanın ve için rahat olsun, gece rahat uyu dedim kendime..." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.