Araştımalar 10 Yaşın Altındaki Çocukların Okulda Koronavirüs Yayma Olasılığı Olmadığını Buldu

Araştımalar 10 Yaşın Altındaki Çocukların Okulda Koronavirüs Yayma Olasılığı Olmadığını Buldu

İsrail'den yapılan yeni araştırma, 9 yaşına kadar çocukların koronavirüsün yayılmasıyla pek ilgisi olmadığını ortaya koyuyor.


İsrail'den yapılan yeni araştırmaya göre, 9 yaşına kadar çocukların koronavirüsün yayılmasıyla pek ilgisi olmadığını ortaya koyuyor.
Uzmanlar, bunun yaz kamplarının yeniden açılması anlamına geldiğini ve yüz yüze sınıf eğitiminin iyi bir fikir olduğunu ve bulguların eğitimcilere güven vermesi gerektiğini söylüyor.
Uzmanlar, küçük çocukların güvende kalmak için maske takması gerekip gerekmediği konusunda ikiye bölünmüş durumda.
Küçük çocuklar yalnızca COVID-19 geliştirme riski altında değil, aynı zamanda okula giderken SARS-CoV-2'nin yayılmasında önemli bir rol oynamıyor, yakın zamanda bir araştırmaya göre  yayınlanan Amerikan Tabipler Birliği Dergisi'nde (JAMA). Ancak aynı durum gençler için geçerli olmayabilir.

İsrail'deki araştırmacılara göre, 10-19 yaş arası çocukların, okula döndükten sonra koronavirüsü kapma riski, hala evdeyken olduğundan üç kat daha yüksek.

Staten Island'daki geçici tıp başkanı Theodore Strange , MD, "0-9 yaş arasındaki küçük çocukların sadece bu çalışmada değil, salgının son yılında gözlemsel olarak bu grubun COVID yayılmasıyla çok az ilgisi olduğunu göstermiş gibi görünüyor" dedi.

İsrail'deki okullar 2020 salgınına rağmen açıldı, ancak derhal kapatıldı
İsrail'deki okullar, COVID-19 salgınına rağmen Eylül 2020'de her zamanki gibi açıldı. Ancak, büyük bir COVID-19 salgınının ardından ayın ortasında kapandılar, ancak Kasım ayında yeniden açıldılar.

Araştırmacılar daha sonra Ağustos ayının son haftasından Aralık ayına kadar enfeksiyon oranı verilerini analiz etmeye başladı. Kilitlenme ve hastalık salgınları boyunca insidans oranı oranlarını (IRR) COVID-19 testi pozitiflik oranı (TPR) ile karşılaştırdılar.

Araştırmacılar, okulların yeniden açılmasının koronavirüs enfeksiyon oranı üzerinde herhangi bir etkisi olup olmadığını keşfetmeye çalıştılar. Virüsün iki yaş grubunu ne ölçüde etkilediğini belirlemeye odaklandılar - 0-9 ve 10-19 yaş arası çocuklar.

0-9 yaşları arasındaki 47.000'den fazla çocuk ve 10-19 yaşları arasındaki 101.000'den fazla gencin verilerine baktılar.

En küçük yaş grubundaki çocukların (0-9), okula devam dönemlerinde enfeksiyon insidansında ve COVID-19 testi pozitifliğinde en düşük artışa sahip olduklarını bulmuşlardır.

Çalışma yazarları, "Bu analizler, bu yaş grubundaki çocukların okula devam sırasında önemli SARS-CoV-2 enfeksiyon oranlarına sahip olmadığını ve bu yaş grubunun daha düşük enfeksiyon oranlarını ve daha düşük bulaşma potansiyelini gösteren önceki verilerle desteklendiğini göstermektedir" diye yazdı. .

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.