Avrupa'da en yüksek vaka sayısı Fransa'da, En yüksek can kaybı İngiltere'de

Avrupa'da en yüksek vaka sayısı Fransa'da, En yüksek can kaybı İngiltere'de

Dünya genelinde tüm hızıyla yayılmaya devam eden korona virüs (Covid-19) Avrupa'yı etkisi altına aldı. En fazla ölüm ve vakaların görüldüğü Avrupa'da bilanço giderek artırıyor.

Dünya genelinde tüm hızıyla yayılmaya devam eden korona virüs (Covid-19) Avrupa'yı etkisi altına aldı. En fazla ölüm ve vakaların görüldüğü Avrupa'da bilanço giderek artırıyor.

Dünyada toplam 69 milyondan fazla kişiye bulaşarak küresel bir sağlık tehdidi olmaya devam eden korona virüs (Covid-19) Avrupa'da etkisini hızla arttırmaya devam ediyor. Covid-19 nedeniyle en yüksek vakaların ve can kayıplarının kayda geçtiği Avrupa'da bilanço giderek artıyor. Toplamda 18 milyon 961 bin vaka ile dünyadaki en yüksek vaka sayısına sahip olan Avrupa'da toplam can kaybı 437 bine ulaştı. İngiltere, Fransa, İtalya ve İspanya Avrupa'daki en yüksek ölüm ve vaka sayısı kaydedilen ülkelerin başında geliyor.

Avrupa'da en yüksek vaka sayısı Fransa'da

Fransa toplam 2 milyon 324 bin 216 pozitif vaka sayısı ile Avrupa'da en fazla vakanın görüldüğü ülke olurken, 2. sırada 1 milyon 770 bin 149 vaka ile İtalya, 3. sırada 1 milyon 766 bin 819 vaka ile İngiltere yer aldı. Bu üç ülkenin yanı sıra, toplamda 1 milyon 725 bin 473 pozitif vakanın kayda geçtiği ve Covid-19 kaynaklı can kaybının 47 bin 19 ulaştığı İspanya, Avrupa'da korona virüsten en çok etkilenen ülkelerden biri olmaya devam ediyor.

En yüksek can kaybı İngiltere'de

İngiltere'de korona virüs nedeniyle 62 bin 566 can kaybının kaydedilmesinin ardından Avrupa'da en yüksek ölüm sayısına ulaşılırken, İtalya 61 bin 739 can kaybı ile 2. sırada yer alıyor. İtalya'nın hemen arkasından ise 56 bin 648 can kaybı ile Fransa 3. sırada bulunuyor. Covid-19 kaynaklı toplam can kaybı sayısının en yüksek olduğu diğer ülkeler ise 47 bin 19 ölü ile İspanya, 21 bin 630 ölü ile Polonya ve 20 bin 762 ölü ile Almanya olarak tespit edildi.

Korona virüse karşı önlem olarak geliştirilen aşılar birçok Avrupa ülkesi tarafından milyonlarca doz sipariş edildi. İngiltere'de Salı günü toplamda 40 milyon dozu sipariş edilen ve etkililiği yüzde 90 olduğu belirtilen Pfizer ve BioNTech'in aşıların kitlesel kullanımına başlandı. Öncelikle 80 yaş üstü kişilerin ve sağlık çalışanlarının aşılanacağı İngiltere'de alerji geçmişi olan kişilerde aşının etkisi olarak alerjik reaksiyonlar bulunabileceği belirtildi.

Öte yandan Oxford Üniversitesi ve Astra Zeneca'nın ortaklaşa geliştirdiği aşının yaygın kullanımı için bu yıl bitmeden onaya sunulması bekleniyor. Avrupa'da korona virüs salgınından en çok etkilenen ülkelerden olan Fransa'da toplamda 200 milyon doz sipariş edilen aşının ücretsiz olacağı ve Aralık sonu 2021 Ocak ayı başından itibaren başlanacağı duyuruldu.

Öncelikle sağlık çalışanlarına yapılacak olan aşılamada, Şubat ayından ilkbahara kadar riskli grupların aşılanmasının tamamlanması hedefleniyor. İtalya'da toplamda 202 milyon doz sipariş edildiği belirtilen korona virüs aşılarından 26 milyon doz Pfizer ve BioNTech'ten, 40 milyon doz ise Astra Zenaca- Oxford Üniversitesinden sipariş edildi. İtalya'da Ocak ayının başında başlayacak aşılamanın ücretsiz olacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.