Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Süper ve Mucizevi Besinler Nelerdir?

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Süper ve Mucizevi Besinler Nelerdir?

Vücudun kendini zararlı organizmalara karşı savunması için bağışıklık sisteminin düzgün çalışması gerekir. Bağışıklık sistemine yardımcı olmak için, semptomları hafifletmeye ve sağlığı geliştirmeye yardımcı olabilecek yiyecekler vardır.

Toksinler, aşırı stres, uykusuzluk ve yetersiz beslenme, bağışıklık sistemini zayıflatabilir ve hastalıklara yol açabilir. Bağışıklığınızı güçlendirmek için bu faktörleri azaltmaya çalışmalısınız. Vitaminler, mineraller ve antioksidanlar açısından zengin sağlıklı bir diyet yemek, bağışıklık fonksiyonunuzu desteklemenin yanı sıra çevresel toksinlerin neden olduğu iltihaplanma için bir anti-inflamatuar görevi görecektir.

Bağışıklığınızı Güçlendirmek İstiyorsanız Daha Fazla Yemeniz Gereken Yiyecekler

1) Brokoli - Yüksek düzeyde C vitamini ve bağışıklık sistemine fayda sağlayan antioksidan özelliklere sahiptir. Ayrıca hücreden hücreye iletişimi destekleyen ve bağışıklık sistemini modüle etmeye yardımcı olan yüksek seviyelerde glukozinolatlar içerir.

2) Elma - Bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olduğu ve oksidatif strese karşı direnci arttırdığı gösterilen bitkisel besinler içerir.

3) İncir - Vücudunuzun doğal savunmasına yardımcı olan çok çeşitli besinler içerirler. Enflamasyonu azaltabilir, viral enfeksiyonları savuşturabilir ve antienflamatuar özellikler sergileyebilirler. İçerdiği pektinler, belirli iltihaplanma türlerini azaltmaya ve kalp fonksiyonlarını iyileştirmeye yardımcı olabilir. Antioksidanları, sizi sağlıklı tutmaya yardımcı olurken serbest radikallerin neden olduğu hasarı engelleme yeteneği nedeniyle kanserli tümörlere karşı koruma sağlayabilir.

4) Biberler - C vitamini ile doludurlar ve beyaz kan hücrelerinin işlevini geliştirerek bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirler. C vitamini vücuttaki serbest radikal miktarını azaltmak için gereklidir.

5) Çavdar otu - Klorofil içerir ve iltihap önleyicidir. Bu yeşil besin kaynağı son derece alkalidir ve asit oluşturan gıdaları nötralize edebildiği için asitliği azaltabilir. Bağırsaklarınızın düzgün çalışmasını sağlayan ve gastrointestinal bölgede kanserli tümör riskini azaltan sağlıklı bir sindirim sisteminin korunmasına yardımcı olur. Çavdar otlatmak veya çavdar otu suyu içmek iltihabı azaltabilir, antihistamin görevi görebilir, kan basıncını düşürebilir ve kardiyovasküler hastalıklara karşı koruma sağlayabilir.

1.jpg

6) Soya Fasulyesi - E vitamini, kalsiyum, çinko ve fitoöstrojenler açısından zengin olan bu baklagil, sağlıklı bir bağışıklık sisteminin korunmasına ve serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olabilir. Eklem sağlığını destekleyen, kardiyovasküler hastalık riskini azaltan ve yaşlanma sürecini yavaşlatmaya yardımcı olan vücuttaki iltihabı azaltma yeteneğine sahiptir.

7) Ayçiçeği tohumları - Kilo vermeye yardımcı olan ve bağışıklık fonksiyonunu artırabilen antioksidanlar açısından zengindirler. Aterosklerozu (atardamar hastalığı) azaltan anti-inflamatuar ajanlar olarak işlev gören omega-3 yağ asitleri içerirler. Ayrıca yüksek düzeyde E vitamini içerirler ve sindirim sağlığını artıran iyi bir diyet lifi kaynağıdırlar.

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Besinler Nasıl Kullanılır?

Bu besinlerden maksimum faydayı sağlamak için sık sık tüketmek önemlidir. Bu yiyecekleri ne kadar sık ​​yerseniz, faydalarından yararlanma olasılığınız o kadar artar. Bunları günlük diyetinize ekleyebilir veya evde yaptığınız tariflere ve paket servislere dahil edebilirsiniz. Bu yiyecekleri ne kadar ve ne sıklıkta yemek istediğinize bağlı olarak, bunları bir smoothie içinde veya kendi başınıza da yiyebilirsiniz.

Bu yiyecekleri yerken dikkatli olmalısınız, çünkü bazıları çok hızlı tüketildiğinde sindirim rahatsızlığına neden olabilir. Örneğin bazı meyvelerde fruktoz oranı yüksektir ve bu da ishale neden olabilir. Bu, özellikle bu yiyecekleri düzenli olarak yemeye ve aynı anda çok fazla yemeye alışkın olmayanlar için geçerlidir.

Bağışıklık sistemini güçlendiren gıdaları yemekten maksimum fayda sağlamak istiyorsanız kaçınmanız gereken bazı gıdalar da vardır. Bunlara nane, domates, sarımsak, turp ve soğan dahildir çünkü bağışıklık sistemini baskılayabilirler. Bazı takviyeler, A vitamini, E vitamini veya D takviyeleri gibi bağışıklık sisteminizi de zayıflatabilecek maddeler içerir. Ayrıca bağışıklığınızı bozan bazı hastalıklar da vardır, bu nedenle bu koşullara sahipseniz diyet takviyeleri içeren gıdaları tüketmekten kaçınmak en iyisidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.