Bakanlık Yeni Tedbirleri Açıkladı! Koronavirüs Aşısı Olmayanları ve Olanları Yakından İlgilendiren Karar

Bakanlık Yeni Tedbirleri Açıkladı! Koronavirüs Aşısı Olmayanları ve Olanları Yakından İlgilendiren Karar

Covid-19 pandemi salgını ile Sağlık Bakanlığı yeni karara imza attı. Yapılan son dakika açıklamasına göre; HES uygulaması ile yapılan Covid-19 Temaslı Takip Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzleme Rehberi’nde değişiklik yaptı.

Covid-19 pandemi salgını ile Sağlık Bakanlığı yeni karara imza attı. Yapılan son dakika açıklamasına göre;  HES uygulaması ile yapılan Covid-19 Temaslı Takip Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzleme Rehberi’nde değişiklik yaptı.

Tam aşısını yaptıran kişiler, Covid-19’lu kişiler ile temas yaptığında HES Kodu ilk 5 gün içinde riskli gösterilmeyecek 5’inci günü PCR testi yaptırdıklarında negatif çıkarsa karantinaya alınmayacaklar.

Hayat Eve Sığar uygulamasında yapılan algoritma değişiklikleri Sağlık Bakanlığı tarafından açıklandı ve devamında ise kararın detayını anlattılar.

İLK 5 GÜN RİSKLİ SAYILMAYACAK

Yapılan açıklamada 2’nci doz covid-19 aşısını yaptıran kişiler 14 gün üzerinden süre geçmesi sonucu Covid-19 hastası ile temas eden kişiler HES kodu ilk 5 gün riskli gösterilmeyecek.

Aşılı ve temaslı olan vatandaş 5'inci gün PCR testi verecek, sonucu negatif çıkarsa izolasyon uygulanmayacak. Test sonucu pozitif çıkarsa 5'nci günden itibaren 9 günlük izolasyon süreci başlayacak ve 14 günü tamamlayacak. 5'inci gün test vermeyen aşılı temaslıların ise HES kodu riskli sayılacak ve kalan 9 günü izolasyonda geçirerek, 14 günü tamamlayacak.

Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı 'Covid-19 Temaslı Takibi Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon Rehberi'nde temaslı takip algoritmasında değişiklik yapıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.