Boğaz Reflüsü Nedir, Belirtileri Nelerdir?

Boğaz Reflüsü Nedir, Belirtileri Nelerdir?

Boğaz reflüsü, midede üretilen asidin yemek borusundan yukarı çıkarak boğaza ulaşması durumudur. Bu çocuklarda sık görülen bir durumdur ve çocuk büyüdükçe yetişkinleri de etkilemeye başlar. En sık görülen semptomlar mide ekşimesi, boğaz ağrısı veya göğüs bölgesinde sıkışma, yutma güçlüğü ve kuru öksürüktür.

Boğaz Reflüsü ile Nasıl Başa Çıkılır?

Bu durumla başa çıkmanın birçok yolu vardır, ancak çoğu zaman insanlar bu semptomları azaltmak için ilaç kullanırlar. Bu ilaçların, onları almanın yararlarından daha ağır basabilecek yan etkileri vardır. Yapmanız gereken ilk şey, çocuğunuzun boğaz reflüsü sorununu neyin neden olduğunu bulmaktır. Bu, genetikleri veya yedikleri yiyeceklerle ilgili olması daha olası olduğu için en yaygın nedenlerden biridir. Süt ürünlerinin bu duruma neden olduğu bilinmektedir, ancak bu, çocuğunuza vermeden önce tadına bakılarak belirlenebilir. Belirtileri kötüleştirebileceğinden, çocuğunuza yutması zor olan hiçbir şey vermediğinizden emin olun. Buna neden olduğu bilinen bazı yiyecekler süt ürünleri, çikolata ve kafeindir. Bu, çocuğunuza süt içirirseniz, çikolata yerseniz veya kafein içerseniz, semptomlarının riski altında olabileceği anlamına gelir.

Boğaz Reflüsü Semptomlarını Nasıl Engelleriz?

Bu semptomlardan kurtulmanın bazı yolları arasında daha az süt ürünleri tüketmek (süt ürünleri midede iltihaplanmaya neden olur), kafeinden ve çikolata ailesindeki herhangi bir şeyden kaçınmak, reflü ile ilişkili ağrı veya şişlik için gerektiği kadar asetaminofen (Tylenol) almak ve tedavi etmemek yer alır. önce doktorunuzla görüşmeden anti-reflü ilaçları. Bunlar işe yaramazsa, bazen bir asit engelleyici önerilir. Bunlar midede asit üretimini engellemeye çalışan ilaçlardır. Bazı durumlarda doktorunuz tarafından reçete edilebilirler.

bogaz-reflusu-nedir.jpg

Asit blokerlerin bir dizi yan etkisi vardır, ancak en yaygın olanları mide bulantısı, ishal, mide ağrısı ve kusmadır. Bunlar genellikle, bu ilaçları çocuğunuzun daha iyi hissetmesine yardımcı olmak için yönlendirildiği şekilde doğru şekilde alırken önlenebilecek belirtilerdir. Reflü tedavileri kısa vadede iyi olabilir ancak bazen yetişkinlerde de uzun vadeli sorunlara veya komplikasyonlara neden olabilir. Boğaz reflüsü çekiyorsanız, kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olacak uygun tedaviyi uyguladığınızdan emin olun. Herhangi bir ilaç almadan önce veya herhangi bir tedavi uygularken doktorunuza danıştığınızdan emin olun. Boğaz reflüsü semptomları olan çocuklarınız varsa, kendilerini sağlıklı hissettiklerinden ve ağrı hissetmediklerinden emin olmak için onları dikkatle izlemeniz en iyisidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum