COVID 19 Aşı Randevusu E-Devlet ve MHRS Üzerinden Yapılışı İşlemleri

COVID 19 Aşı Randevusu E-Devlet ve MHRS Üzerinden Yapılışı İşlemleri

Aşı randevu alma metotları çokça soruluyor. Türkiye’de orantılı olarak 16 Mart 2021 Salı itibari ile belirtilen dozda ikinci aşısını olanların rakamı 3 milyon 795 bin 512 oldu. Aşı zamanı gelen kişiler aşı randevu alma uygulamasının nasıl gerçekleştiği hakkında sorular soruyor. Bunun için cihazla ve internet üzerinden e-devlet ve MHRS tarafından yapılabiliyor.

Covid 19 aşı randevu alma uygulaması için ne yapılması gerektiği merak konusu olmuştur. Bunu yapmak için Türkiye.gov.tr veya e-devlet mobil işlemlerinden giriş yaparak ve arama motorundan MHRS yazarak erişmek ve Covid 19 aşısı için gün almak yeterli. Covid aşı başvuru uygulamaları, e- devlet, e-nabız ve MHRS tarafından uygulanmaktadır.

E–Devlet Üzerinden Covid 19 Aşı Randevusu Oluşturma

Korona virüs aşısı olabilmek için ilk önce aşı yapılmaya uygun öncelikli grup içerisinde bulunmalıdır. Randevu alabilmek için MHRS işleminin yapılması gerekir. Yapılan işlemlerle tercih edilen sağlık kuruluşundan gün ve saat belirlemesi yapılarak randevu oluşturulabiliyor. Daha sonra bu bilgiler, vatandaşın cep telefonuna SMS olarak gönderiliyor.

MHRS Web ‘den gün alabilmek için, daha önceden üye değilseniz “randevu oluştur” seçeneğine basıldıktan sonra ekranda gösterilen “üye ol” butonunu seçerek üyelik işlemleri yapılır. Üyeliği bulunan kişiler ise, kimlik numarası ve şifre ile tercih ettiği sağlık kuruluşu ve doktor seçerek randevu alabilir.

Aşı Randevusu Ne Zaman Alınır?

Twitter ‘daki hesapları üzerinden Sağlık Bakanlığı, bu konu ile ilgili açıklamada bulundu. Bu açıklamada şunlar bildirildi. “ Korona virüs aşısı çalışma zamanı dışında ve Cumartesi, Pazar da bütün sağlık kuruluşlarından gün alarak aşı yaptırabilirsiniz. Aşı zamanı gelip gelmediğini anlamak için http://mhrs.gov.tr sitesine bakabilir ya da işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. “diye belirtildi.

Kişiler, aşı sırasının kendisine geldiğini öğrenmek için “aşıla” mobil işlemleri ile veya 2023’e AŞI boşluk TC KİMLİK NUMARASI boşluk TC SERİ NUMARASININ SONDAN 4 hanesini yazarak mesaj gönderilebilir. Böylelikle kişiler, kendilerine en yakın olan özel, üniversite ve devlet hastaneleri ile sağlık ocakları tarafından randevu alarak aşı olabiliyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.