Covid-19 Aşısının Yapılmaya Başlanacağı Tarihi Bilim Kurulu Üyesi Duyurdu! Ne Zaman Yapılacak? Detaylar Belli Oldu...

Covid-19 Aşısının Yapılmaya Başlanacağı Tarihi Bilim Kurulu Üyesi Duyurdu! Ne Zaman Yapılacak? Detaylar Belli Oldu...

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan, Covid-19 aşılama çalışmalarına Çarşamba gününden itibaren başladığını duyurdu. İlk parti sağlık çalışanlarına yapılacak. Peki, diğer aşı öncelikleri kimlere ait?

Çalışkan, aşılama çalışmalarının salgın sürecinin en kritik virajı olduğunu söylerken, toplumsal bağışıklık yüzde 60 üzerine çıkarsa normal yaşama daha hızlı dönülebileceğini belirtti. Sözlerinin devamında sağlık çalışanlarından sonra 65 yaş üstü vatandaşlar ve ek hastalığı bulunan vatandaşlara aşının yapılacağını söyledi. Çalışkan’ın ifadelerine göre Çin menşeili aşı daha sonra ‘Kilit Personel’ olarak, öğretmenler, bakım hizmetleri görevlileri, yüksek risk içeren meslek gruplarına öncelik verileceğini ekledi. Böylece ikinci dönem okulların açılma ihtimali bir miktar daha yükselmiş oldu. 

Pandeminin getirdiği yeni normal dönemin bir an önce bitmesi gerekli. Aşılar piyasaya çıktığı andan itibaren topluma bir nefes aldırdı.

Toplumsal bağışıklık için yüzde 60’ın üzerine çıkılması gerektiğini vurgulayan Çalışkan, 120 milyon dozdan fazla aşıya ihtiyaç duyulduğunu belirtti. 

Covid-19 İçin Beklenen Yerli Aşı Ne Zaman Yapılacak?

Prof. Dr. Çalışkan, aşı takip sisteminin çok iyi olduğunu ve hedeflerinin İl Sağlık Müdürlüklerinin de katkısıyla günde 1 milyondan fazla insana aşılama yapmak olduğunu belirtti. Yerli aşıyla ilgili sözlerine devam eden Çalışkan, Covid-19 aşısının kışın çok gerekli olduğunu yerli aşının ise Nisan ayına kadar gelmesinin zor olduğunu çünkü en az 120 milyon doz gerektiğini ifade etti. Çalışkan aşılama işlemleri yapılsa dahi maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Son olarak Çin menşeili aşı ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca herhangi bir yan etki ile karşılaşmadıklarını belirtmişti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.