Dut Meyvesinin Ne Kadar Sağlıklı Olduğunu Biliyor musunuz? Duyduğunuz Zaman Çok Şaşıracaksınız!

Dut Meyvesinin Ne Kadar Sağlıklı Olduğunu Biliyor musunuz? Duyduğunuz Zaman Çok Şaşıracaksınız!

Dut meyvesi C, A ve K vitaminleri, beta karoten, alfa karoten, lif, magnezyum, kalsiyum, potasyum ve yüksek antioksidan içeriğine sahiptir.

Dut meyvesi ayrıca diğer meyvelere göre daha düşük bir glisemik yüke sahiptir.  Dut yemenin en iyi yollarından biri, suyunu sıkmak ve su ekleyip bu sıvıyı bir smoothie haline getirmektir.  Dut, yemek pişirmede de yaygın olarak kullanılmaktadır.  Reçel, sos, jöle ve fırın malzemeleri yapmak için kullanılabilir."

 "Dutlar yaklaşık %70 su içerir, bu da onları daha az su içeren meyvelerden daha fazla nemlendirir. Dut çok fazla lif içerdiğinden aynı zamanda çok doyurucudur ve diğer meyveler kadar hızlı acıkmanıza neden olmaz."

dutun-faydalari-nedir.jpg

Dut Meyvesinin Faydaları

 Dut, vücudu detoksifiye etmek ve temizlemek için mükemmeldir.  Halsiz hissettiğiniz veya kilo vermek istediğiniz dönemlerde yemek için de harika bir meyvedir.  Dutun vücuda bu kadar faydalı olmasının başlıca nedenlerinden biri de antioksidanlar açısından zengin olmasıdır.  Antioksidanlar serbest radikalleri yok etmeye ve vücudu kanserden korumaya yardımcı olur.

Dut Meyvesinin Kullanım Şekilleri

 "Dutlar yemek pişirmede ve fırınlamada pek çok farklı şekilde kullanılabilir. Taze dutlar tahıl gevreği, muffin, kek ve dondurmaların üzerine garnitür olarak kullanılabilir. Ayrıca tek başına atıştırmalık olarak yenebilir veya ilave edilebilir.  Dut, soslar ve reçeller halinde pişirilebilir veya kurutulup fırıncılıkta kullanılabilir. Dut suyu yemek pişirmek için basit bir şurup yapmak için de kullanılabilir."

 "Dutların antioksidanlar açısından çok zengin olması nedeniyle, belirli kanserlere karşı savaşmaya da yardımcı olabilirler. Dutların ayrıca kolesterolü düşürdüğü ve kilo vermeye yardımcı olduğu bilinmektedir."

 "Dutlar pek çok besinsel fayda sağlar, ancak aynı zamanda çok fazla lezzet de sunarlar. Dutun pürüzsüz, kremsi aromasına direnmek çok zordur. Dutun harika yanı, yılın çoğu için mevcut olmasıdır.  yemeye yeni başladınız ve dut yemeyi hiç denemediniz, bunu yapmanın zamanı geldi."

Dut Meyvesinin Besin Değerleri Nelerdir?

 Dutlar yağ ve kalori bakımından çok düşüktür.  Bir porsiyon sadece 43 kalori içerir.  Dutları düzenli olarak yerseniz, kalorileri yüksek olmadığı için kilo alma konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak."

dutun-faydalari-nelerdir.jpg

 Dutlar yaz aylarında pazarda taze olarak bulunur ve ayrıca yıl boyunca dondurularak temin edilebilir.  Hiç yemediyseniz veya dutla pişirmediyseniz hemen denemelisiniz."

 Dut, var olan en besleyici meyvelerden biridir.  Sağlığa birçok faydası olduğu ve antioksidanlarla dolu olduğu bilinmektedir.  "Dutlar, çilek, narenciye ve kırmızı şarabın lezzetlerini birleştirir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.