İnsanların Korkulu Rüyası Panik Atak Nasıl Geçer?

İnsanların Korkulu Rüyası Panik Atak Nasıl Geçer?

Panik atak, panik veya korku hissinden aniden ve düzenli olarak etkilenmeniz olan bir anksiyete bozukluğudur.

Kontrolden çıktığınızı, gücünüzü kaybettiğinizi veya korkunç bir şekilde başarısız olduğunuzu hissedebilirsiniz. Ayrıca zaman kaybettiğinizi ve hayatınızın sizden uzaklaştığını hissedebilirsiniz. Sadece küçük bir olay, tam bir saldırıya yol açan bu duyguları tetikleyebilir.

Panik atak, tehlikede olduğunu düşündüğünde vücudun yoğun bir korku tepkisi olarak sınıflandırılır. Bu, mantıklı düşünme ve hareket etme yeteneğinizi geçici olarak aşan büyük miktarda adrenalin salınımına neden olur. Panik atakların en kötü yanı, sonrasında insanları tamamen tükenmiş hissetmelerine neden olur, bu da onların hayatları hakkında karar vermelerini ve tatsız durumlarda sakin kalmalarını zorlaştırır.

panik-atak.jpg

Panik Atak Türleri Nelerdir?

Korku - Panik, korku olarak tanımlanabilir ve panik atakların bu kadar yoğun ve korkutucu hale gelmesinin başlıca nedenidir. Panik atağın geldiğini hissetmeye başladığınızda, vücudunuz sizi savaş ya da kaç moduna (korkmuş bir hayvanınkine benzer şekilde) gönderen adrenalin salgılayarak tepki verir. Zihniniz daha sonra aşırı bir korku durumuna girer ve uzuvlarınızdan vücudunuzun merkezine akan kan gönderirken kalp atış hızınız artar. Bu, birçok farklı fiziksel reaksiyona yol açar ve panik atakların bu kadar yorucu olmasının ana nedeni budur.

 

Tükenme - Panik atakların diğer tarafı, ardından gelen bitkinliktir. Panik ataklar o kadar bunaltıcı olabilir ki, ertesi gün sizi hem fiziksel hem de duygusal olarak yorar. Kendinizi olabildiğince çabuk nasıl sakinleştireceğinizi öğrenmelisiniz, ancak bunu yapmak, daha önce bu tür duyguları hiç yaşamamış insanlar için zor olabilir. Oryantasyon bozukluğu - Panik ataklar insanlar için aşırı derecede kafa karıştırıcı olabilir. Dövüş ya da kaç tepkisi zirvedeyken deliriyormuş gibi hissedebilir veya kafa travması geçirmiş olabilirsiniz. Panik ataktan muzdarip insanlar sıklıkla deneyimlerini kafalarında tekrar tekrar yaşarlar, bu da hayatınızda olan her şeyi tekrar ederken panik atakları daha da kötüleştirebilir. Yalnızlık Duyguları - Birçok araştırmaya göre, panik atak geçiren kişilerin dünyada kendilerini yalnız ve yalnız hissetmeleri daha olasıdır. Bunun nedeni, panik atakların büyük bir bölümünün, hayatınızın kontrolünü kaybettiğinizi ve başkaları tarafından yargılandığınızı hissetmenizden kaynaklanması olabilir. Birçok insan, saldırılarını önlemek için bir şeyler yapabileceklerini düşünüyor, bu da durum hakkında daha da endişeli hissetmelerine neden oluyor. Bu duygular, kişi için aşırı derecede zayıflatıcı olabilen agorafobi (açık veya halka açık yerlerden korkma) geliştirmesine yol açabilir.

Panik atak, panik bozukluğu, panik atak, anksiyete atakları ve daha birçok isim olarak da bilinir. Bu günlerde daha popüler isimlerden biri "sallar". Bunlar olağan panik ataktan biraz farklıdır çünkü onlara eşlik eden terleme veya titreme yoktur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.