Katranın Mucizevi Yararları Nelerdir?

Katranın Mucizevi Yararları Nelerdir?

Katran, geleneksel olarak antihistaminik, antiseptik ve antimikrobiyal işlevleriyle hayvanların yaralı kısımlarını tedavi etmek, böcekleri kovmak, yılan, akrep ve kene gibi sürüngenleri uzak tutmak için kullanılır.

 Katran ayrıca belirli enfeksiyonların, böceklerin ve diğer yaralanmaların neden olduğu cilt tahrişlerini tedavi etmek için de kullanılabilir.

Ayrıca ağrı kesici olarak, yaraların iyileşmesini hızlandırmak için ve yaralar ve cilt tahrişleri için dezenfektan olarak kullanılır (referanslara bakınız). Ayrıca enfekte yaraların tedavisine yardımcı olan antibakteriyel özelliklere sahiptir. Batı Avustralya'da Staphylococcus aureus bakterisi tarafından ağır şekilde enfekte olmuş kişilerle yapılan araştırmalar, hastaların %100'ünün günde 10-20 kez katran uygulandıktan sonraki 6 gün içinde tamamen iyileştiğini gösterdi.

katran.png

Doğru uygulandığı takdirde katran, zehirli sarmaşık, ısırgan sokması, böcek ısırığı veya arı veya yaban arısı sokmalarının semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Katran, uçuklarla ilişkili ağrıyı başarılı bir şekilde azaltmak için de kullanılabilir.

Alerjilere Karşı Katranın Faydaları

Katran, diğer alerjik cilt reaksiyonlarının yanı sıra zehirli sarmaşık reaksiyonunun semptomlarıyla başa çıkmak için çok etkili ve güvenli bir tedavidir. Katran, ister evde ister tatilde kullanmayı planlıyor olun, güneş yanıklarını önlemek veya en aza indirmek için de iyi bir çözümdür. Ayrıca yaz sıcağında yürüyüş yaparken kızarıklık ve kurdeşen oluşmasını önlemenin etkili bir yoludur.

Katran, birkaç hafta boyunca sürekli ve günlük olarak uygulandığında koltuk altı deodorantı olarak kullanılabilir (bkz. referanslar). Bu yöntem zamanla teri önemli ölçüde azaltır, ancak terlemeden kaynaklanan kötü kokuları veya vücut kokularından vücut kokusunu maskeleyemez. Katran için bir kullanım, keratoz pilaris olarak adlandırılan ciddi bir cilt durumunu tedavi etmektir. Keratoz pilaris, cildin özellikle kuru ve pürüzlü göründüğü yaygın bir cilt rahatsızlığıdır. Ancak kişinin sağlığından çok dış görünüşü önemlidir. Keratoz pilarisi olan kişiler, cildine günde birkaç kez katran uygulamanın durumlarını iyileştirdiğini bildirmektedir. Katranın macunsu kıvamı özellikle daha küçük, daha sıkı gözeneklere sahip kişilerde etkilidir. Egzama hastalarında cildin görünümünü iyileştirmeye yardımcı olmak için de kullanılabilir.

Katran Doğal Bir İlaç Türüdür!

Anti-inflamatuarlar, iltihaplanma ile ilişkili şişliği ve ağrıyı azaltan bir ilaç türüdür. Artrit, kas sertliği ve bazı cilt hastalıkları gibi durumların neden olduğu semptomları hafifletirler (referanslara bakın). Bu nedenle, anti-inflamatuarlar bazen eklemlerinizde, kaslarınızda ve vücudunuzun diğer bölümlerinde ağrı ve iltihaplanma için reçetesiz satılan bir tedavi olarak kullanılır. Bağışıklık sistemi uyarıcıları, vücudunuzun doğal bağışıklık tepkisini artırmak için çalışan bir ilaç türüdür. Bunu, vücudunuzdaki beyaz kan hücrelerinin ve diğer bağışıklık sistemi bileşenlerinin sayısını artırarak yaparlar. Anti-inflamatuarlar gibi, artrit, kas sertliği ve diğer durumlarla ilişkili ağrı ve iltihabı azaltarak şişmeyi azaltmak ve vücudunuzun hissetme şeklini iyileştirmek için de kullanılabilirler (referanslara bakın). Katran, bu tür ilaçlardan az miktarda içerdiğinden, artrit, kas sertliği ve diğer cilt hastalıkları gibi durumlarla ilişkili ağrı ve iltihabı azaltarak şişmeyi azaltabilir ve vücudunuzun hissetme şeklini iyileştirebilir.

Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalardan elde edilen kanıtlar, katranın birkaç hafta veya daha uzun süre tutarlı bir şekilde kullanıldığında güneş yanıklarını önlemek veya en aza indirmek için çok etkili bir tedavi olduğunu göstermektedir (referanslara bakınız). Bir çalışmada, araştırmacılar balmumunun katran kadar etkili olduğunu buldular. Bununla birlikte, bazı insanlar balmumu kullanmayı tercih eder çünkü uygulaması daha kolaydır. Balmumu cilde ince bir şekilde uygulanırken katran balmumundan daha kalın ve daha ağır olarak uygulanır. Bazı durumlarda, uygulanması daha kolay olduğu için balmumu daha iyi olabilir. Ayrıca, katran alerjisi olan bazı insanlar var.

Bitkilerden ve diğer doğal maddelerden elde edilen özler, ağrıyı hafifletmek veya alerjileri kontrol etmek gibi çeşitli amaçlar için kullanılabilir. Sumak bitkisinden elde edilen özler için bir kullanım, çeşitli koşullardan kaynaklanan cilt tahrişlerini tedavi etmektir (referanslara bakın). Bununla birlikte, başka bir kaynak, sumak bitkisinden elde edilen özleri doğrudan cildinize uygulamanın ciltte kızarıklık ve hatta şiddetli kabarmaya neden olabileceğini iddia ediyor. Katran, sumak bitkisinin özlerini içerdiğinden, bu öze aşırı duyarlı kişilerde deri döküntülerine neden olabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.