Macaristan, Sputnik V Aşısının Kullanımına Onay Verdi

Macaristan, Sputnik V Aşısının Kullanımına Onay Verdi

Macaristan İnsan Kaynakları Bakanı Prof. Dr. Miklos Kasler yaptığı açıklamada, Macaristan Ulusal Sağlık Hizmetleri Merkezi'nin, Rusya tarafından Covid-19 karşı geliştirilen Sputnik V aşısının kullanımına tam onay verdiğini bildirdi.

Korona virüs (Covid-19) dünya genelinde hızla yayılmaya devam ederken, Rusya tarafından Covid-19 karşı geliştirilen Sputnik V aşısına bir ülkeden daha onay geldi. Macaristan İnsan Kaynakları Bakanı Prof. Dr. Miklos Kasler sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Macaristan Ulusal Sağlık Hizmetleri Merkezi'nin, Rusya tarafından Covid-19'a karşı geliştirilen Sputnik V aşısının Macaristan'da kullanımına tam onay verdiğini ifade etti. Kasler, "Ulusal Sağlık Hizmetleri Merkezi, Sputnik V aşısının ürün kalitesi açısından üretici firmanın şartlarına ve insanlarda kullanıma uygun olduğunu belirleyen gerekli resmi çalışmalarını tamamlamıştır" dedi.

Akademik tıp dergisi olan The Lancet tarafından Salı günü yayınlanan raporda, 21 ülkeden alınan 3. faz verilerine göre Sputnik V aşısının, Covid-19'a karşı yüzde 91.6 etkili olduğu kaydedildi.

Öte yandan Macaristan'da daha önce, Pfizer- BioNTech, Moderna ve AstraZeneca firmaları tarafından geliştirilen aşılarında kullanımı onaylanmıştı. Macaristan'da Covid-19 salgının başlangıcından bu yana 376 bin 495 pozitif vaka tespit edilirken, ülkede 13 bin 90 kişi ise Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.