Patronunuz Covid19 Aşısını Zorunlu Tutabilir Mi?

Patronunuz Covid19 Aşısını Zorunlu Tutabilir Mi?

Koronavirüs hastalığı 2019’un sonundan itibaren dünyayı kasıp kavurmaya başladı. Çin’in Vuhan Eyaletinde görülen ve bir anda tüm dünyayı etkisi altında bırakan Covid19 hastalığına karşı bütün ülkeler seferber olmuş durumda. Aralarında Çin, Amerika, Almanya gibi güçlü ekonomileri bulunan devletlerin desteklediği aşı çalışmalarında bazı firmalar sona gelmiş gözüküyor.

Türkiye’de Aşı Zorunlu Mu? Fiyatı Ne Kadar?

Sağlık Bakanlığı tarafından zorunlu olmadığı belirtilen Covid19 aşılarının ücretsiz olarak sunulacağı duyuruldu. Türkiye geçtiğimiz günlerde 50 milyon doz aşı sipariş etti. Çin menşeili Sinovac firmasının aşısının alınması tartışmalara neden oldu. Geleneksel yöntemlerle üretilen bu aşının tek seçenek olmaması için diğer aşı üreten firmalarla da görüşüldüğünü belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önümüzdeki günlerde yeni açıklamalar da yapacak. Dünyanın koronavirüs salgınından kurtulması adına aşı müjdeleri art arda gelirken Türkiye’nin yerli aşısının ise Nisan ayına yetişeceği tahmin ediliyor.

Patron İsterse İşçiler Aşı Mı Olacak?

Tüm ülkeleri aşı kararsızlığı sarmış durumda. Aşıya güvenenler, çekimser olanlar ve aşı karşıtları olarak gruplaşan halka, aşının gerekliliği anlatılmaya çalışılıyor. Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de oranlar yarı yarıya. İnsanların bu konuda kararları hem anayasal hem de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından güvence altına alınmış durumda. Hiçbir işveren işçisinden aşı olmasını talep edemez ve bunu zorunlu bir yaptırım olarak göremez. Tüm vatandaşlar kendi özgür, hür iradelerine dayanarak aşı olma veya olmama kararını verebilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.