Sağlık Bakanlığı Genelge Yayınladı! Koronavirüs Nedeniyle Tedavi Gören ya da Hayatını Kaybeden Çalışanların Hakları Açıklandı.

Sağlık Bakanlığı Genelge Yayınladı! Koronavirüs Nedeniyle Tedavi Gören ya da Hayatını Kaybeden Çalışanların Hakları Açıklandı.

Sağlık Bakanlığı yayınlandığı yeni genelgede, koronavirüs nedeniyle tedavi gören ya da hayatını kaybeden sağlık çalışanlarına meslek hastalığı ve vazife malullüğü haklarını tanıdı.

Türkiye’nin de aylardır yaşadığı salgın nedeniyle birçok sağlık çalışanı da Covid-19 salgınına maruz kaldı. Tedavi görüp iyileşenler de vardı, maalesef kurtulamayan kahraman sağlık çalışanları da. Sağlık Bakanlığı yayınladığı yeni genelge ile Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden ya da tedavi görmek zorunda kalan sağlık çalışanlarının meslek hastalığı ve vazife malullüğü haklarını tanıdı. 

Sağlık Bakanlığı, Genelgeyi 81 Vilayete Gönderdi

Sağlık Bakanlığı çatısı altında olan Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 5510 sayılı kanunun 14.maddesi gereği, Covid-19 nedeniyle tedavi gören ve SGK tarafından malul olduğuna karar verilmiş olan sağlık çalışanlarına meslek hastalığı ve vazife malullüğü hakkı verildiğini beyan eden genelgeyi 81 ile gönderdi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.