Sivilceye Sebep Olan Yiyecekler Nelerdir?

Sivilceye Sebep Olan Yiyecekler Nelerdir?

Akneye neden olan yiyecekler, yüksek miktarda doymuş yağ ve/veya şeker içeren çeşitli yiyecekleri içerebilir.

Akneye neden olan en kötü yiyecekler şunlardır:

-Süt: Buna süt, dondurma, tereyağı, peynir ve yoğurt dâhildir.

-Bira: Biradaki yüksek miktarda alkol cildin iltihaplanmasına neden olabilir.

-Kızarmış Yiyecekler: Kızarmış yiyecekler, gözenekleri tıkayabilecek ve cildinizde sivilcelere neden olabilecek çok sayıda sağlıksız yağ içerir.

-Fast Food: Fast food, akneye neden olan yağ ve kolesterol bakımından yüksektir.

Akneye neden olabilecek bazı cilt bakım ürünleri de vardır. Aşağıdakiler sivilceye en çok neden olan güzellik ürünleridir:

-Sabunlar ve Temizleyiciler: Bu ürünler cildi aşırı derecede kurutarak gözeneklerin tıkanmasına ve sivilcelere neden olabilir.

-Merhemler: Merhemler gözeneklerinizi tıkayabilir ve sivilcelere neden olabilir.

-Şampuanlar ve Saç Kremleri: Bu ürünler saçı kurutan ve kırılmaya daha yatkın hale getiren kimyasallar içerir.

-Makyaj: Birçok makyaj türünün gözenekleri tıkayarak yüzünüzde sivilcelere neden olduğu bulunmuştur."

Çoğu insan diyetlerinde sivilceye neden olan bazı yiyeceklere (genellikle kızarmış yiyecekler) sahip olsa da, birçok kişi yedikleri belirli yiyeceklerin aslında yüzlerinde sivilceleri tetikleyebileceğinin farkında değildir.

Bazı yiyecekler yüksek miktarda yağ ve şeker içerdiğinden sivilceye neden olabilir. Örneğin, pizzanın şeker oranı yüksektir ve bu da insülin seviyelerinde artışa neden olabilir (insülin, cildinizde iltihaplanmaya neden olan bir hormondur). Dondurma da yağ ve şeker bakımından çok yüksektir, bu nedenle birçok insanın bu gıdadan akne alması şaşırtıcı değildir.

Bazı yiyeceklerin cildiniz için kötü maddeler içerdiklerinden sivilceye neden olduğu bilinmesinin yanı sıra, cildinizde sivilcelere neden olmanın başka yolları da vardır. Çok hızlı yemek yemek mide tahrişine ve hatta mide ekşimesine neden olabilir. Bu, vücudunuzun sindirim sisteminin ekstra hormonlar üretmesine neden olabilir ve bu da cildinizde sivilcelere neden olabilir.

Bazı insanlar ayrıca yağlı yiyecekleri çok hızlı yediklerinde sivilce olurlar. Tek seferde çok miktarda yağ tükettiğinizde, genellikle yüzünüzde sivilce oluşumuna neden olur. Buna ek olarak çok şeker içeren yiyecekler (dondurma gibi) yüzdeki sivilceleri de şiddetlendirebilir.

Çoğu zaman insanlar uzun bir iş gününden eve gelir ve pizza ve kurabiye gibi çok miktarda abur cubur yerler. Bu, birinin cildine yapabileceği en kötü şeylerden biridir çünkü cilt gözenekleri tıkayabilen ve yüzlerinde sivilcelere neden olabilen çok sayıda sağlıksız yağ ve katı yağ içerir. Yüzün aşırı yıkanması da sivilceye neden olabilir. Bu nedenle, yüzünüzdeki yağ miktarını azaltmak için cildi yıkamak için nazik bir temizleyici ve ılık su kullanılması tavsiye edilir.

sivilce-nasil-gecer.jpg

Başka bir seçenek de cildinizin dışarı çıkmasına yardımcı olmak için ballı limon suyu içmektir. Bunun nedeni, limon ve balın sivilceleri temizlemeye ve yüzünüzdeki cildi pürüzsüzleştirmeye yardımcı olabilecek anti-bakteriyel ve anti-inflamatuar özelliklere sahip olmasıdır. İçinde bal bulunan limon suyunun içilmesi akne için günlük bir ev ilacı olarak yapılabilir. Birçok insan aynı noktada sivilce patlamaları yaşar. Buna akne komedonlu denir. Akne komedonal, cilt yüzeyinde sebum, ölü deri hücreleri ve bakterilerin birikmesinden kaynaklanır. Bu, cildinizin yüzeyinde küçük tıkanmış gözeneklere neden olur ve bu da yüzünüzde sivilcelerin oluşmasına neden olabilir. Çoğu insan alnını ve burnunu içeren t bölgesinde akne komedonu alır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.