Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Depremzedelere 100 bin TL nakdi yardım! Deprem kira desteği, taşınma yardımı

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Depremzedelere 100 bin TL nakdi yardım! Deprem kira desteği, taşınma yardımı

100 bin TL nakdi yardım destekleri kimlere verilecek. Deprem kira desteği ne kadar, kimlere ve ne zaman verilecek? Deprem kira desteği, taşınma yardımı ne kadar olacak? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan merak edilen soruların hepsini cevapladı.

Deprem yardımı ödemeleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklama geldi. Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkıcı etkilere neden olan depremin ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) merkez binasında Kabine Toplantısı gerçekleşti. Toplantının ardından deprem gündemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzedelere oturulamaz hane başına 15 bin TL taşınma ve 2-5 bin arası kira yardımı, hane başına 10 bin TL yardım yapılacağının altını çizerek; depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına nakdi ödeme yapılacağını söyledi. Peki, 100 bin TL nakdi destek ne zaman verilecek? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

100 bin TL nakdi destek ödemeleri ne zaman sorusu Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla yanıt buldu. Kahramanmaraş depremi gündemiyle toplanan Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan atılacak adımları duyurdu. Depremzedelere taşınma ve kira desteği sağlayacaklarını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının devamında "Depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına, acil ihtiyaçları için 100 bin lira nakdi yardımda bulunuyoruz." dedi. Ödemelerin yapılacağı tarihle ilgili henüz bir bilgi gelmedi.

100 BİN TL NAKDİ DESTEK KİMLERE, NE ZAMAN VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) merkez binasında bir araya gelen Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana gündem maddesi deprem felaketi olan toplantı sonrası açıklamalarda bulundu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"İlk etapta oturulamaz hane başına 15 bin TL, taşınma ve 2-5 bin arası kira yardımı, hane başına 10 bin TL yardım yapacağımızı açıklamıştım. Depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına, acil ihtiyaçları için 100 bin lira nakdi yardımda bulunuyoruz.

50 milyar civarında bunları dayanışma paketi olarak depreme tahsis ettiler. Deprem çalışmalarında kullanılacaktır."

Konuyla ilgili ilerleyen günlerde açıklamaların gelmesi bekleniyor.

DEPREM KİRA DESTEĞİ NE KADAR?

Konuyla ilgili yapılan açıklamada " "Ev sahibi olanlara 5 bin lira, kiracı olanlara 2 bin lira kira yardımı yapacağız. "Ev sahibi olanlara 5 bin lira, kiracı olanlara 2 bin lira kira yardımı yapacağız"

Çalışmalar için 100 milyar liralık kaynak ayırdık. Ev sahibi olanlara 5 bin lira, kiracı olanlara 2 bin lira kira yardımı yapacağız. Enkaz kaldırma çalışmalarının ardından inşa çalışmalarına başlayacağız.* ifadeleri kullanıldı.

DEPREM KİRA DESTEĞİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada “ Bir yıl içerisinde inşallah bu yıkılan binaları elimizdeki tip projelerle yeniden inşa edecek yeniden sahiplerine teslim edeceğiz.

10 bin lira vatandaşlarımıza vereceğiz. Çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşlarımıza kira bedelini ödemek suretiyle konutlara geçmelerini sağlamış olacağız.

İster Adıyaman’da ister farklı illerde bir yıl benim vatandaşlarım kalabilecek.” ifadelerini kullandı.

Çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşlara 1 yıl boyunca kira desteği sağlanacak.

DEPREM KİRA DESTEĞİ-TAŞINMA YARDIMI NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamada depremden zarar gören ailelere 10 bin liralık destek sağlanacağını ifade etmişti. Bugün yapılan açıklamada “ hane başına taşınma yardımı ile birlikte 15 bin lira vermenin hazırlıklarını yapıyoruz” ifadeleri kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.