SSK, Bağ-kur ve Memur emeklisine 3000TL - 6000 TL bayram ikramiyesi haberi...

SSK, Bağ-kur ve Memur emeklisine 3000TL - 6000 TL bayram ikramiyesi haberi...

3000 TL bayram ikramiyesi tarihi belli oldu! Emekliler çifte bayram yapacak, herkese ödenecek . Bayram ikramiyesi ödemeleri her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Bayramı öncesi yapılacak. SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerine 2023 yılında bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak ve ödeme tutarı 3000 TL olacak.

Bayram ikramiyesi ödemeleri her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Bayramı öncesi yapılacak. SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerine 2023 yılında bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak ve ödeme tutarı 3000 TL olacak. Bayram ikramiyesi ödemelerinin tarihleri ise henüz net olarak açıklanmamıştır. Ancak önceki yıllarda olduğu gibi genellikle bayram öncesinde ödemeler gerçekleştirilmektedir. Emekliler, bayram ikramiyelerini maaşlarının yanı sıra alacaklarından dolayı sevindirici bir haber almış oldular.

Emekliler, Ocak ayında maaşlarına yapılan %30 zam oranını öğrenmiş ve refah payı ile birlikte maaşlarına ek zam alacaklarını öğrenmişti. Ayrıca, bankalardan emekliye ödenen promosyonlar da yeni maaşlarla birlikte arttırılmıştı. Emekliler, şimdi ise Kurban ve Ramazan Bayramı'nda verilecek olan bayram ikramiyesi ödemelerini bekliyorlar.

Şu an için 2023 yılı için emekli bayram ikramiyesi miktarı hakkında resmi bir açıklama yapılmamıştır. Ancak geçmiş yıllarda bayram ikramiyesi miktarlarında genellikle artış yapılmaktadır. Geçtiğimiz yıl 1.100 TL olarak ödenen bayram ikramiyesi miktarı bu yıl artabilir. Ayrıca, AK Parti hükümetinin emeklileri mutlu etmeyi planladığı belirtilmişti, bu nedenle emeklilere yönelik yeni destekler ve ödemeler yapılması mümkündür. Resmi açıklamalar yapılır yapılmaz kamuoyu ile paylaşılacaktır.

13,5 Milyon emekli müjdeli haberi bekliyor

Bu yıl emekli bayram ikramiyesinde bir artış olacağına dair resmi bir açıklama henüz yapılmamıştır. Ancak geçmiş yıllarda olduğu gibi AK Parti hükümeti tarafından emeklilerin beklentileri ve seçim öncesi politikalar doğrultusunda bayram ikramiyesine zam yapılması mümkün olabilir. Emeklilerin bu konuda resmi açıklamaları ve haberleri takip etmeleri faydalı olacaktır.

Emekli bayram ikramiyesi 3000 TL - 6000 TL oluyor

Bir çok haber sitesi emekli bayram ikramiyesi hakkında içerikler paylaşmaya başladı. Ancak bu haberler şuan için doğruluğu yansıtmıyor, yanlış bilgii Hükümet tarafından her hangi bir açıklama yapılmadı.

İşte o haber sitelerinde çıkan haberlerin detayları;

SSK BAĞ-KUR memur emeklisi ile dul ve yetim aylığı alan kişilere ödenen emekli Bayram ikramiyesinin yeni tutarı kulislerden sızdı. Gelen ilk bilgilere göre emekli bayram ikramiyesi Bu yıl ramazan bayramı öncesi için 3.000 TL kurban bayramı öncesi için 3.000 TL olmak üzere toplamda 6000 TL olarak ödenecek. Yani 2023 emekli bayram ikramiyesi 6.000 TL oluyor. Üstelik emeklinin beklediği ödeme tarihleri de belli oldu.

15 Nisan'dan itibaren hesaplara yatacak

Bu yıl ramazan bayramı Nisan ayının son Haftasına denk geliyor. Emekli bayram ikramiyesi ise Ramazan Bayramından bir hafta ya da 10 gün kadar önce hesaplara yatıyor. Buna göre 2023 yılı emekli bayram ikramiyesi ödemelerinin 15 Nisan'dan itibaren hesaplara geçmeye başlayacağını söyleyebiliriz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.