Acun Ilıcalı Hull City'yi satın alıyor! İşte ödeyeceği fiyat...

Acun Ilıcalı Hull City'yi satın alıyor! İşte ödeyeceği fiyat...

Acun Ilıcalı, İngiltere Championship'de mücadelede eden Hull City kulübünü satın almak için kulübün mevcut sahibi ile anlaşmaya vardı.

Acun Ilıcalı, İngiltere'de Premier Lig'in bir alt kademesi olan Championship'de mücadele eden Hull City'ye talip oldu.

Acun Ilıcalı, Hull City kulübünü almak için takımın sahibi Mısırlı iş insanı Assem Allam ile büyük ölçüde anlaştı. Ilıcalı'nın Hull City için 30 milyon sterlin ödeyeceği konuşuluyor.

Ilıcalı, "İngiltere'de ülkemizin bayrağını Hull City'nin başarısıyla dalgalandırmak istiyorum. Hull City'nin inşallah ileride hocasından tutun da bazı futbolcularına kadar Türklerden oluşmasını da istiyorum. Hedefim dünyada ses getiren bir takım oluşturmak." ifadelerini kullanmıştı.

Premier Lig'e yükselirse ekstra para!

Hull City şayet Premier Lig'e yükselirse bir ödeme daha yapılacak. Takımın Premier Lig'e yükselmesi halinde 20 milyon sterlin civarında daha ödeme yapılacağı aktarıldı.

1904 yılında kuruldu.

Hull City, Yorkshire bölgesinde 1904 yılında kurulan İngiliz futbol kulübüdür. Kulüp tarihinde kaydedilen en büyük başarısı ise 2014 yılında yükselmiş oldukları FA Cup finali.

Maskotlarının bir kaplan olmasından ötürü takımın renkleri kehribar ve siyah. 2014-15 sezonunda UEFA Avrupa Ligi Play-Off aşamalarında mücadele ettiler.

Hull City, iç saha maçlarını ise 25 bin 450 seyirci kapasiteli KCOM Stadyumu'nda oynuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.